Actualitate

Campanie națională pentru păstrarea școlilor deschise indiferent de incidența cazurilor, lansată cu #înbănci

Publicat: 22 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Campanie națională pentru păstrarea școlilor deschise indiferent de incidența cazurilor lansată cu înbănci
Guvernul anunță că din octombrie elevii ar putea învăța din nou de acasă în regim online

Numărul în creștere de infectări cu noul coronavirus poate duce la un nou an de învățământ în regim online. Astfel că s-a lansat o campanie ce susține păstrarea învățământului fizic indiferent de situația infectărilor.

De la începutul anului școlar, mai multe școli au fost închise la nivel național, parte dintre elevi începând orele online chiar din prima zi de școală.

Campanie națională pentru păstrarea învățământului fizic

Cifrele în creștere cu privire la numărul persoanelor infectate cu Covid-19, pun Guvernul în situația de a adopta măsuri de protecție tot mai drastice. Printre acestea se ia în considerare și închiderea școlilor și trecerea la învățământul online.

Conform declarațiilor date de ministrul educației Sorin Cîmpeanu, acesta crede că școlile ar putea trece în regim online până la mijlocul lunii octombrie.

În acest context creat de pandemia de Covid-19 și declarațiile făcute din partea Guvernului, Președintele Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero susține ca școlile să rămâne deschise.
Astfel a fost lansată campania națională #înbănci pentru păstrarea învățământului în regim fizic.

„Trebuie să ne asigurăm că elevii vor putea învăța în continuare în sălile de clasă, nu din fața monitoarelor. Este o rușine să vorbim despre învățământul online pentru al treilea an școlar consecutiv. Prin campania #înșcoli, încercăm să îi convingem pe factorii decidenți să țină școlile deschise. Elevii trebuie să rămână #înbănci. Vă invit pe toți să promovați și să susțineți această campanie”, a declarat Natalia Intotero

Începând cu data de 13 septembrie 2021 și până în momentul actual au fost închise mai multe școli din țară, din cauza numărului ridicat de cazuri din acea zonă.

Unități de învățământ închise în prima zi de școală

Amintim faptul că în data de 13 septembrie, Ministrul Educației a declarat că încă din prima zi de școală, 7.200 de elevi vor începe școala în regim online. Principalele cauze sunt infrastructura și rata mare de infectare.

„4.723 de elevi nu vor putea să meargă mâine la școală din cauza problemelor de infrastructură. La aceștia se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localități în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie. E vorba de 6 localități din județul Satu Mare, 2 localități din Arad, o localitate din Dolj, o altă localitate din Teleorman, o localitate din Sibiu și una din Sălaj.

În total 7.200 de elevi și preșcolari nu vor putea merge la școală cu prezență fizică. Asta înseamnă 0,3%”, a declarat Ministrul Educației

La nici două săptămâni de la începerea școlii, Guvernul anunță că se măresc șansele ca elevii să învețe din nou de acasă. Pentru această situație au fost emise deja două scenarii.

Părinții pot beneficia de zile libere plătite în contextul învățământului online

De asemenea, premierul Florin Cîțu a declarat ieri, 21 septembrie 2021, faptul că odată cu întoarcerea la învățământul online va fi reintrodusă și măsura în care unul dintre părinți poate beneficia în anumite condiții de zile libere plătite pentru a sta cu copilul acasă.

„Vom face totul pentru a avea prezență fizică în anul școlar 2021-2022. Dacă mergem în această direcție și vor fi școli sau clase închise și părinții vor trebui să stea acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o în trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut, o subvenție de 75% parcă era. Vom reintroduce această măsură pe perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii, dacă se închide școala pe perioada COVID. E vorba de părinți care nu sunt în telemuncă șamd”, a anunțat Florin Cîțu, marți, la Sinaia.

Adauga un comentariu