Eveniment-Social

Campusul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași este acoperit integral de o rețea wireless

Publicat: 21 dec. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Campusul Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași este acoperit integral de o rețea wireless
(TUIASI) a reușit să implementeze conceptul „acoperire wireless din cămin până în sala de cursuri”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a reușit să implementeze conceptul de „acoperire wireless din cămin până în sala de cursuri”

Este finalizată implementarea unei rețele care acoperă integral tot campusul studențesc „Tudor Vladimirescu” și zona de campus academic, de-a lungul râului Bahlui, către facultăți.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a finalizat un proiect finanțat cu fonduri structurale, de aproximativ 2 milioane de euro

conf. dr. ing. Simona Caraiman
Prin proiectul „We Net Uni” a fost realizată o infrastructură de comunicații prin cablu de ultimă generație

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a finalizat un proiect susținut cu fonduri structurale, de aproximativ 2 milioane de euro. Acesta este realizat în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM).

Astfel, studenții vor avea acces neîntrerupt la internet, la toate resursele și serviciile digitale puse la dispoziție de TUIASI de când vor pleca din cămin și până vor intra în sala de cursuri, fără să fie nevoiți să se logheze la mai multe puncte de acces, cu parole diferite etc.

„A fost un proiect în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, în care două universități au înțeles faptul că trebuie să investească într-o infrastructură de digitalizare. Am avut mari emoții în calitate de coordonator de proiect, legat de cum va merge implementarea acestui proiect, dar iată că suntem la final și totul a mers extraordinar de bine. Este un proiect în valoare totală de aproape 2 milioane de euro, se termină în această lună, iar ceea ce ne-am propus a fost să dezvoltăm o infrastructură de comunicații, să refacem fundamentul acestei infrastructuri”, a transmis conf. dr. ing. Simona Caraiman, manager de proiect.

Rezultatele proiectului

 afiș
Cablarea structurată a fost realizată în 13 clădiri la TUIASI

Prin proiectul „We Net Uni” a fost realizată o infrastructură de comunicații, prin cablu de ultimă generație, pentru rețeaua corporativă a fiecărui partener, conectivitate la Internet, prin cablu, stabilă și rapidă, și un strat de bază solid pentru infrastructura de comunicații fără fir.

Cablarea structurată a fost realizată în 13 clădiri la TUIASI și 10 clădiri la UTM, infrastructură activă pentru 48 imobile la TUIASI și 11 imobile la UTM.

Conectivitatea la internet wireless este una stabilă, rapidă și omniprezentă, facilitând accesul studenților și personalului la toate serviciile de tehnologie a informației și comunicațiilor.

„Ne-am dorit să asigurăm accesul wireless la internet pentru toți studenții noștri, cadrele didactice, personalul universității în orice locație, atât în interior, cât și în exterior. Ceea ce am obținut este o acoperire wireless în tot campusul, cu particularitățile specifice. Am refăcut cablarea structurată în 13 cămine și, în total, în proiect am acoperit cred că 55 de locații”, adaugă conf. dr. ing. Simona Caraiman, managerul proiectului „We Net Uni”, implementat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu