Actualitate

Canada a declarat stare de urgență în Vancouver din cauza furtunii care a lovit zona – FOTO

Publicat: 18 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Canada a declarat stare de urgență în Vancouver din cauza furtunii care a lovit zona - FOTO
A fost declarată starea de urgență în Columbia Britanică din cauza unei furtuni care a făcut ravagii

O stare de urgență a fost declarată în provincia vestică canadiană British Columbia, după ce o furtună majoră a întrerupt legăturile rutiere și feroviare din regiune. Furtuna a lovit în special zona Vancouver din Canada.

Forțele armate canadiene sunt desfășurate pentru a ajuta mii de rezidenți blocați care au rămas prinși de când furtuna a lovit în noaptea de duminică. Premierul Justin Trudeau a promis asistență în timpul unei vizite la Washington DC și a spus că trupele vor ajuta la reconstrucție.

Stare de urgență în Canada din cauza furtunii care a dus la evacuarea a mii de persoane

Furtuna care a lovit Canada a dus la declanşarea stării de urgentă și intervenţia armatei. O femeie a fost ucisă într-o alunecare de teren, iar două persoane sunt date dispărute. Mii de persoane rămân evacuate după ce un „râu atmosferic” – o fâșie lungă de umezeală din aer care transportă apă din zonele tropicale către poli – a aruncat media lunară a precipitațiilor din regiune în 24 de ore.

Oficialii din regiune au atribuit dezastrul natural efectelor schimbărilor climatice. Impactul schimbărilor climatice asupra frecvenței furtunilor este încă neclar, dar știm că creșterea temperaturii suprafeței mării încălzește aerul de deasupra și oferă mai multă energie pentru a conduce uragane, cicloane și taifunuri. Ca urmare, este probabil că acestea să fie mai intense cu precipitații mai extreme.

Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,2 grade Celsius de la începutul erei industriale și temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce semnificativ emisiile.

De când va intra în stare de urgență zona British Columbia din Canada

Premierul British Columbia, John Horgan, a declarat că ordinul de urgență a intrat în vigoare la ora locală 12:00 (20:00 GMT) într-o conferință de presă de miercuri. El a spus că restricțiile de călătorie vor ține oamenii departe de drumurile inundate și vor asigura că bunurile esențiale „vor ajunge la comunitățile care au nevoie de ele”.

„Nu există nicio persoană care să nu fi fost afectată sau să nu fie afectată de evenimentele din weekendul trecut”, a spus el, adăugând: „Aceste evenimente cresc în frecvență din cauza schimbărilor climatice cauzate de om”.

Horgan a spus că Columbia Britanică trebuie să „aducă alte șapte miliarde de suflete care trăiesc pe această planetă pentru a înțelege că trebuie să acționăm acum… pentru a ne proteja de aceste tipuri de evenimente care se vor întâmpla în viitor”.

Furtuna apocaliptică din Vancouver a scufundat zeci de autostrăzi şi străzi

O parte a autostrăzii Trans-Canada, care leagă Vancouver de restul țării, a fost scufundată sub apă. O bucată din autostrada Coquihalla, care leagă Vancouver de interiorul provinciei, părea să se fi prăbușit în ape de inundații.

La un moment dat, principala rută terestră disponibilă din Vancouver era să intre în SUA și apoi să se întoarcă în Canada. Cu toate acestea, reintrarea în Canada din SUA necesită un test negativ pentru coronavirus, iar drumurile din statul de frontieră Washington au fost, de asemenea, afectate de furtună.

Portul Vancouver, cel mai mare din Canada, a fost forțat să suspende orice acces feroviar din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren, oprind transporturile de alimente, combustibil și alte mărfuri.

 

Adauga un comentariu