Actualitate

Canada ar fi instruit militarii din Batalionul Azov! Oficialii neagă acuzațiile

Publicat: 05 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Canada ar fi instruit militarii din Batalionul Azov Oficialii neagă acuzațiile
Militarii din Batalionul Azov ar fi fost antrenați de Canada

Presa din Canada acuză că forțele armate au antrenat militarii din Batalionul Azov. Oficialii neagă acuzații spunând că nu a existat vreun antrenament. Aceștia au invocat un raport prin care s-a stabilit că nu a existat vreun ajutor al instructorilor canadieni pentru grupările extremiste din Ucraina.

Batalionul Azov este unul extrem de controversat. Militarii ucrainieni au fost acuzaţi de legături neonaziste de presă internațională, iar SUA a vrut să îi declare grupare teroristă.

Canada ar fi instruit militarii din Batalionul Azov

Așadar, presa de peste ocean susţine că oficialii din Canada ar fi instruit militarii din Batalionul Azov. Conform datelor existente, CTV a raportat faptul că strâng dovezi precum că instructorii militari canadieni antrenau membrii a unor grupări extremiste din Ucraina. Sursa numită anterior susţine că deține poze în care militarii din Azov purtau echipament canadian și că instructorii canadieni îi antrenau în regiunea Liov. La acea vreme, ministerul Apărării din Canada declara că partea ucraineană a fost implicată în selecția personalului militar pentru anumite operațiuni speciale și că militarii canadieni au primit ordine clare să identifice simbolurile extremiste care se află pe uniformele soldaților ucrainieni.

După izbucnirea scandalului, ministerul Apărării a precizat că militarii angajaţi să antreneze forțele speciale din Ucraina nu au fost implicați în antrenamentele Batalionului Azov și că nu a oferit vreodată sprijin:

Noi nu oferim și nu vom oferi sprijin pentru instruire pentru Azov și organizațiile conexe. se arată în comunicat.

Ba mai mult, ministerul a explicat că în 2021 a dat ordin pentru verificarea rapoartelor precum că instructorii canadieni ar fi antrenat grupări extremiste din Ucraina. Potrivit datelor obținute din raportul final se pare că nu au existat asemenea antrenamente. Oricum, este greu de stabilit dacă raportările canadiene sunt reale mai ales în contextul în care era de așteptat că oficialii să nege orice implicare în instruirea extremiștilor ucrainieni.

Batalionul Azov este unul foarte controversat, iar militarii se antrenează în condiții dure

Cine sunt militarii din Batalionul Azov și de ce sunt ei atât de controversați

Militarii din Batalionul Azov sunt văzuţi ca fiind trupe speciale de intervenție. De-a lungul anilor, în jurul acestora s-au țesut numeroase controverse. Au fost acuzați de către autoritățile americane, dar și internaționale de neonazism. Ca urmare, atât Canada, cât și SUA au anunțat că forțele lor armate nu vor sprijini și antrena batalionul Azov din cauza legăturilor cu neonaziștii. Dar peste un an, în 2016, SUA au ridicat interdicția ca urmare a unor presiuni venite din partea Pentagonului. În Congres au existat însă mai multe tentative de a numi batalionul Azov „o organizație teroristă străină”, arată libertatea.ro.  Analistul politic H.D. Hartmann specifica de ce Batalionul Azov este considerat ca fiind unul extremist și cu orientări neonaziste:

Regimentele Azov şi CalDAV există. Conform definiţiei, regimentul este o organizaţie neonazistă care foloseşte supremaţia albă ca ideologie, cea a Ucrainei pure, în raport cu toate minorităţile. Acel regiment face parte din garda Ucrainei din 2015. Armata Română susţine că nu există acest regiment (…). explica celebrul analist politic la BZI LIVE.

Așadar, vom vedea dacă cei din Canada au instruit militarii din Batalionul Azov și dacă vor exista consecințe asupra acestui lucru.

Adauga un comentariu