Razboi în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz, despre livrarea de arme către Ucraina: „Germania nu va acţiona singură”

Publicat: 10 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cancelarul german Olaf Scholz despre livrarea de arme către Ucraina Germania nu va acţiona singură
Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat necesitatea de a coordona şi de a livra arme către Ucraina cu statele aliate

Luni, 9 ianuarie 2022, cancelarul german Olaf Scholz a subliniat necesitatea de a coordona şi de a livra arme către Ucraina cu statele aliate.  De altfel, SUA și Germania au anunțat că vor furniza echipamente militare suplimentare.

Încă săptămâna trecută, autorităţile germane au anunţat că vor trimite în Ucraina vehicule de luptă ale infanteriri Marder, tot atunci când Statele Unite ale Americii au declarat că vor trimite vehicule de luptă Bradley.

Cancelarul german Olaf Scholz, despre livrarea de arme către Ucraina

Olaf Scholz a menţionat că conflictul din Ucraina nu trebuie să escaladeze, iar Rusia nu trebuie să vadă Germania ca parte în război. Totodată, potrivit acestuia, aliaţii occidentali au petrecut „mult timp pregătind, discutând şi organizând asta”.

În discuţiile anterioare, autorităţile de la Kiev au solicitat vehicule mai grele de luptă, aşa cum tancurile Leopard.

La un eveniment al partidului social-democrat de centru-stranga, Olaf Scholz a declarat că „Germania nu va acţiona singură”.

„Germania va rămâne întotdeauna unită cu prietenii și aliații săi … Orice altceva ar fi iresponsabil într-o situație atât de periculoasă”, a menţionat el.

Germania a devenit unul dintre principalii susținători militari ai Ucrainei ca răspuns la invazia Rusiei.

Totodată, potrivit ministrului Economiei Robert Habeck, Germania nu poat exclude livrarea de tancuri Leopard în sprijinirea forţelor ucrainene.

În pofida acestui fapt, 45% dintre germani nu salută decizia de a livra tancuri Leopard Ucrainei, întrucât acestea sunt văzute ca un vârf al tehnologiei militare ale ţării.

Statele Unite ale Americii și Germania au anunțat că vor furniza echipamente militare suplimentare

Anterior, Statele Unite și Germania au anunţat că vor furniza Ucrainei echipamente militare suplimentare. Statele Unite vor furniza vehicule de luptă pentru infanterie Bradley, în timp ce Germania va furniza vehicule de luptă pentru infanterie Marder.

În serviciu din anii 1970, vehiculele Marder sunt blindate uşoare destinate transportului de trupe. Armamentul lor principal este un tun de 20 mm.

Vehiculele Bradley sunt dispozitive mai mult sau mai puţin din aceeaşi familie, în serviciu de la începutul anilor 1980. La modelul M2, ele sunt echipate cu un tun 25 mm, dar şi cu un lansator de rachete antitanc, şi pot transporta, în afara echipajului, şase luptători.

Bradley „nu este un tanc de asalt, ci un distrugător de tancuri de asalt”, a spus generalul Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

„Suntem convinşi că aceasta va ajuta mult pe câmpul de luptă”, a adăugat el.

Armata dispune de mii de Bradley, ceea ce ar putea oferi ucrainenilor mai multă putere de foc pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, Biden nu va trimite tancuri Abrams în Ucraina, ceea ce ucrainenii au solicitat.De altfel, Statele Unite au anunțat cel mai mare ajutor militar oferit până acum Ucrainei. De exemplu, noul pachet de asistenţă militară pregătit de SUA pentru Ucraina include în premieră rachete antiaeriene „Sea Sparrow”.

Anterior, ambasadorul Rusiei, Anatoli Antonov a declarat că Statele Unite ale Americii nu fac doar decât să prelungească acest conflict.

„Nu există niciun dubiu asupra celor care sunt responsabili de prelungirea acestui conflict”, a afirmat ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov.

Așadar, potrivit cancelarului german Olaf Scholz, livrarea de arme către Ucraina va continua.

Adauga un comentariu