Stiri medicale

Cancer de sân, diagnosticat prin inteligență artificială oferita de Google

Publicat: 21 feb. 2020

Cancer mamar, diagnosticat prin inteligență artificială. Cancerul de sân este mai bine diagnosticat cu ajutorul inteligenței artificiale: acesta este noul obiectiv al Google detaliat intr-un studiu științific.

Un studiu publicat în revista Natureannounces spune că inteligența artificială dezvoltată de Google a îmbunătățit semnificativ diagnosticul de cancer de sân.

Peste 76.000 de mamografii ale femeilor britanice și 15.000 din Statele Unite au fost analizate prin această tehnologie. Rezultatul: falsele pozitive scad cu 5,7% în rândul pacienților americani și 1,2% în rândul pacienților britanici. De asemenea, falsurile negative au scăzut: -9.4% pentru americani și -2.7% pentru britanici.

Cancer mamar, diagnosticat prin inteligență artificială

„Aceste descoperiri arată că modelul nostru de AI a detectat cancerul de sân în mamografii anonimizate cu mai multă precizie, cu mai puține falsuri pozitive și cu mai puține negative false decât experții. Acest lucru deschide calea către viitoarele aplicații în care modelul ar putea ajuta radiologii care efectuează screening-uri pentru cancerul de sân”, a explicat Google într-un comunicat.

Importanța screeningului cancerului de sân în primele etape ale bolii este esențială pentru procesul de tratament. Dacă, potrivit Fundației pentru Cercetări Medicale, rata mortalității legate de acest cancer este în scădere, rămâne totusi cel mai frecvent cancer la femei.loading...

Adauga un comentariu