Boli si tratamente

Creșterea tensiunii arteriale: care sunt primele semne

Publicat: 19 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Creșterea tensiunii arteriale care sunt primele semne
Cand esti considerat hipertensiv

Cand esti considerat hipertensiv? Tensiunea arterială prea mare (hipertensiune arterială) prezintă riscuri pentru inima, creier și rinichi.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune cardiovasculară care afectează multe persoane. Într-adevăr, hipertensiunea nu dă naștere la simptome particulare. Doar un test regulat al tensiunii arteriale poate confirma diagnosticul. Problema este că o hipertensiune arterială accelerează oboseala inimii prin creșterea muncii mușchiului cardiac, care, prin urmare, va crește, va deveni mai puțin eficient și epuizat. Hipertensiunea arterială este unul dintre factorii de risc primari pentru boli cardiovasculare și accident vascular cerebral. Această boală cronică poate fi insa tratată.

„Am dureri de cap, trebuie să fie tensiunea…”

Durerile de cap și amețelile pot însoți într-adevăr o creștere a tensiunii arteriale, dar aceste semne sunt în cele din urmă foarte frecvente si in alte afectiuni. Deci nu conta pe ele. Este normal ca tensiunea noastră să varieze de la o zi la alta. Poate chiar fluctua într-o zi: scade în repaus sau când esti obosit, crește sub efectul furiei, durerii sau emoției… Dar când rămâne ridicata, este o altă poveste: inima oboseste prematur, ceea ce duce la un risc de insuficienta cardiaca sau renala. De asemenea, poate provoca probleme de memorie, accidente vasculare cerebrale, etc. De aici importanța unui screening bun și, prin urmare, a luării tensiunii arteriale în mod regulat este cruciala.

După 40 de ani, este indicat ca tensiunea arterială să fie măsurată de două ori pe an. Dar depinde și de factorii de risc ai fiecărei persoane.

Dacă fumați, dacă aveți un exces de greutate, controalele ar trebui să fie mai frecvente. Și dacă unul dintre părinții tăi a fost tratat pentru hipertensiune arterială înainte de vârsta de 50 de ani, screeningul anual este recomandat de la vârsta de 20 de ani. Cu cât tensiunea arterială este mai mare, cu atât este mai mare riscul bolilor cardiovasculare.

Cand esti considerat hipertensiv? Care este tensiunea arterială ideală?

Pragul care nu trebuie depășit pentru a nu fi în siguranță este 14/9 (13/8 pentru diabetici) și 13/8 în timpul unei auto-măsurări la domiciliu. Tensiunea arterială depășește 14/9 în timpul consultării? O nouă verificare va fi necesară. Doar dacă numerele sunt ridicate în repaus de trei ori, medicul vă va considera hipertensiv. El vă va oferi apoi sprijin: sfaturi de igienă în stilul de viață plus, eventual, tratament medical.

Presiunea arterială este rezultatul fizic al ejectării inimii de către pereții vaselor de sânge. Se caracterizează prin două valori extreme:

Valoarea mare care se măsoară în timpul contracției inimii (sistolă): face posibilă propulsarea sângelui de către aortă spre arterele periferice.
Valoarea scăzută măsurată în timpul relaxării inimii (diastole): permite ventriculelor inimii să primească sângele care ajunge în atrii prin venele cava și venele pulmonare.

Adauga un comentariu