Prima pagină » Local » Când încep lucrările de construire ale Spitalului Regional de Urgență Iași. Care este stadiul proiectului

Când încep lucrările de construire ale Spitalului Regional de Urgență Iași. Care este stadiul proiectului

11 oct. 2022, 02:05, 2 ,
Gabriela Corbu în Local

Începând cu anul 2027 ieșenii ar putea beneficia de serviciile medicale ale unui spital nou și modern. A fost publicat calendarul, iar lucrările de construire ale Spitalului Regional de Urgență Iași vor începe în aprilie 2023. Acesta va fi amplasat pe strada Moara de Vânt, fiind organizat pe 7 etaje dedicate situațiilor spitalicești de urgență

A fost publicat calendarul pentru demarea lucrărilor de construire ale Spitalului Regional de Urgență Iași. Prima fază de construire a acestuia va începe anul viitor, în aprilie, iar perioada de finalizare este preconizată în anul 2027. Proiectul este cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

plan constuctie Spitalul Regional de Urgenta

Conform calendarului publicat pe pagina proiectului, lucrările de construire propriu-zisă vor începe în aprilie 2023, urmând să fie finalizate în anul 2027

Anul viitor încep lucrările de construire ale Spitalului Regional de Urgență Iași

 plan constuctie Spitalul Regional de Urgenta

De asemenea, acest spital  dorește facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la servicii spitalicești, oferind toate măsurile necesare

Proiectul „Construire Spital Regional de Urgență Iași” are în vedere oferirea unui nou spațiu care să sporească starea generală de sănătate a populației din județul Iași și regiunea NE a României.

Conform calendarului publicat pe pagina proiectului, lucrările de construire propriu-zisă vor începe în aprilie 2023, urmând să fie finalizate în anul 2027.

Proiectul, al cărui obiectiv urmărește să îmbunătățească calitatea și eficiența cazurilor spitalicești de urgență a avut o valoare totală 2.379.575.202,02 lei. O parte dintre aceste costuri va fi acoperită de Uniunea Europeană, mai exact 223.320.500 lei.

De asemenea, acest spital dorește facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la servicii spitalicești, oferind toate măsurile necesare. De la organizarea etajelor cu specificul ficăruia, pâna la curțile exterioare ce vor cuprinde peste 500 locuri de parcare, proiectul a fost gândit să aducă inovație și ușurință pentru tot ceea ce înseamnă servicii medicale.

Întreaga durată a proiectului este de 106 luni, procedurile de demarare ale proiectului începând încă din anul 2018. Prima fază de construire se va desfășura între anii 2023-2024, faza a doua, ce va avea licitația în anul 2024,  fiind cuprinsă între anii 2014-2027.

plan constuctie Spitalul Regional de Urgenta

Pe lângă cel 536 locuri de parcare, pe acoperişul clădirii va fi construit și un helipad

Cum va fi organizat noul spital

 plan constuctie Spitalul Regional de Urgenta

Vor fi parcări pentru biciclete, motociclete și chiar o stație pentru 3 autobuze

Spitalul Regional de Urgență Iași va ocupa o suprafață totală a terenului de 120.000 mp și va fi amplasat pe strada Moara de Vânt nr. 225. Clădirea va fi dotată cu toate facilitățile necesare, astfel încât să ușureze accesul și procesul de internare al pacienților. Pe lângă cel 536 locuri de parcare, pe acoperişul clădirii va fi construit și un helipad.

Întreaga clădire va fi construită sub forma unui complex organizat pe 7 etaje, inclusiv o parcare subterană  independentă pe două niveluri.

Conform calendarului proiectului, ieșenii pot beneficia de serviciile spitalicești începând cu anul 2027. Serviciile de ambulatoriu vor fi situate în primele două etaje, iar la etajele 3-4 se vor localiza zone de învăţământ cu amfiteatre.

De asemenea, la parter şi la primul etaj se vor localiza servicii de diagnostic şi terapeutice, iar terasele și curțile interioare vor fi acoperite cu vegetație. Proiectul vine să ofere suport sistemului de sănătate ieșean și regional, facilitând accesul mai multor mijloace de transport. Vor fi parcări pentru biciclete, motociclete și chiar o stație pentru 3 autobuze, toate acestea făcând parte din proiectul pentru lucrările de construire ale Spitalului.

Comentarii
  • Foarte mult timp dureaza cand fondurile sunt in functie de guvern si mult dureaza cu proiectarea si toate celelalte etapa. O intinde asa tot de la nivel central.Pe plan local Tolea il facea in maxim doi ani.Era suficient sa ii arati locul.

  • City Menajeru

    Lucrările la SRU încep după începerea lucrărilor la spitalul Corazon de la Miroslava Beach denumit institutul Tinica&Fănică sub patronajul lui Movila
    Petrila fără Frică care comentează la closet comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`