Diete si regimuri

Iată cazurile în care lamaia poate fi periculoasă pentru tine

Publicat: 17 oct. 2019

Cand lamaia este periculoasa pentru sanatate. Beneficiile lămâii asupra sănătății sunt bine stabilite. Atâta timp cât consumați aceste citrice cu moderație.

Arsuri ale pielii și slăbirea dinților

Bogată în vitamina C, acid citric și ascorbic, dar și antioxidanți, lamaia este bună pentru piele. Ajută la strângerea țesuturilor și curățarea porilor prin eliminarea punctelor negre și a petelor brune.

Dar totul depinde de tipul de piele. Pe o piele uscată și deshidratată, va provoca roșeață și o senzație neplăcută de arsură. Mai ales că acest fruct este de asemenea sensibilizant foto, o virtute care crește riscul de arsuri solare.

La fel este și cu dinții: în cantități mici, ajută la albirea lor. Dar lamaia este acidă și, la fel ca toate alimentele acide, în cantități mari, poate să slăbească și să erodeze smaltul, ceea ce are ca efect creșterea sensibilității la cald și la rece.

În cele din urmă, prin iritarea mucoaselor, poate provoca chiar și afecțiuni.

Cand lamaia este periculoasa pentru sanatate. Dureri abdominale și pietre

În timp ce ajută la digestia ocazională, absorbția regulată a lămâii poate duce la arsuri la stomac (este foarte contraindicată în caz de ulcere) și la reflux gastroesofagian cu greață, vărsături și durere abdominala.

În ceea ce privește rinichii, oxalatul prezent în conținutul de lămâie se poate cristaliza dacă este prea mare și se poate transforma în pietre în rinichi sau în vezica biliară.

Cu siguranță, conținutul său ridicat de vitamina C induce un efect diuretic care ajută la eliminarea organismului de apă. Dar lichidul eliminat nu este înlocuit, ceea ce poate provoca deshidratare.

Aciditatea corpului nostru este o valoare (măsurată în potențial de hidrogen) care trebuie să fie în mod constant între 7.38 și 7.42.
Dieta noastră joacă un rol cheie în acest echilibru, iar în timp ce unele alimente sunt destul de acide, altele, dimpotrivă, sunt mai degrabă alcalinizante. Unele studii au demonstrat într-adevăr că este una dintre virtutile lămâii.
Dar trebuie să acționăm într-adevăr în acest proces natural și să mâncăm pentru a menține un echilibru între alimentele acide și produsele alcalinizante?loading...

Adauga un comentariu