National

Când scapă Bucureștiul de carantina de weekend? Prefectul Capitalei: „Doar după ce o să avem o rată de infectare sub 3,5”

Publicat: 18 apr. 2021
Alin Stoica, prefectul Bucureștiului
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a dat detalii despre momentul în care se deschid restaurantele. Sălile de sport s-ar putea deschide chiar de marți. Pentru cumpărăturile de Paști, prefectul atrage atenția asupra responsabilității fiecărui cetățean

Chiar dacă rata de infectare a scăzut ușor, Bucureștiul nu pare să scape curând de carantina de weekend. Astfel că, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că se va reveni la programul anterior doar după ce rata de infectare scade sub 3,5.

„Da, rata de infectare a scăzut sub 6, astăzi este 5,19, însă se va reveni la programul anterior doar după ce o să avem o rată de infectare sub 3,5.

Chiar dacă rata de infectare a scăzut şi e bine, asta înseamnă că măsurile funcţionează, totuşi este încă suficient de mare încât să pună probleme sistemului sanitar, pentru că în continuare sunt foarte mulţi oameni care intră infectaţi, intră direct în ATI, iar lucrul ăsta evident că pune o presiune suplimentară şi înseamnă, de fapt, vieţi.

Până când nu vom avea o scădere suficient de mare încât sistemul sanitar să poată face faţă cu brio şi să avem cât mai puţini oameni care să decedeze de COVID, până atunci nu putem vorbi despre o relaxare”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, duminică, la Antena 3.

În ceea ce priveşte raportările de morţi COVID, prefectul spune că instituţia sa nu este implicată în raportare, ci primeşte datele.

Alin Stoica: „Bucureștiul este o zonă foarte importantă pentru România și orice fel de măsură este supervizată de Guvern”

Marți, 23 martie, Capitala a depășit pragul de 6 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, limită care a adus în discuție măsura carantinării.

„Ne apropiem de o decizie, se discută în toate forurile interesate. Bucureștiul este o zonă foarte importantă pentru România și orice fel de măsură este supervizată de Guvern. (…) Dacă este nevoie de măsuri ferme pentru a proteja sănătatea oamenilor, există și această discuție (carantina – n.r.) pe masă, dar probabil că avem și alte instrumente”, a declarat Alin Stoica în urmă cu o lună, la B1 Tv.

În legătură cu aspectele aspectele care trebuie să fie luate în calcul pentru a lua o decizie, prefectul Capitalei a afirmat:

„Trebuie luați în calcul toți factorii care sunt incidenți și, în primul rând, datele care sunt disponibile, și trebuie făcut o previziune în cât timp măsurile respective vor da roade. Am văzut deja că au existat voci care au spus că măsurile care au fost decise pentru anumite zone ale țării nu ar fi fost eficiente, trebuie să fim atenți și cu acest lucru. Trebuie să fim atenți ca măsurile pe care le luăm să aibă efectele scontate și să pregătim foarte bine o astfel de măsură”.

Prefectul Capitalei: „Trebuie gândite măsurile pe toată acea zonă urbană”

Fiind întrebat dacă, în cazul în care specialiștii vor decide că e nevoie de carantinarea Bucureștiului, există vreo strategie prin care Capitala să fie închisă, ținând cont de faptul că e un oraș atât de mare și care are o legătură strânsă cu comunele din jur, care reprezintă mare parte din județul Ilfov, Alin Stoica a răspuns:

”Da, există posibilitatea, luând în calcul că orice măsură care ar fi luată trebuie gândită pe o zonă care să acopere inclusiv localitățile limitrofe, care sunt lipite de București. Trebuie gândite măsurile pe toată acea zonă urbană, ca să fie ușor de implementat și să fie și eficient”.

Comentarii
  • Lasă că rezolva Câtu rapid sa scadă rata de infectare în București sub 3, 5.Nimeni nu ii va sta împotriva, după amenințările lui Orban. Doar e stat „democratic”!
    Și asa, in cateva zile, de când Câtu face pe ministrul sanatatii, rata de infectare în București și în Ilfov, a scăzut în mod miraculos.

Adauga un comentariu