Prima pagină » Stiri si curiozitati » Când se aplică „Cropmax” la roșii. Pentru ce este folosită soluția de către agricultori?

Când se aplică „Cropmax” la roșii. Pentru ce este folosită soluția de către agricultori?

10 nov. 2022, 16:04,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Majoritatea agricultorilor se întreabă când se aplică „Cropmax” la roșii. Cropmax este un aditiv pentru îngrășăminte lichide certificate organic. Acest îngrășământ este folosit atât pentru cultura intensivă, adică legume și fructe, cât și ca stimulent pentru culturile extensive, cereale și semințe oleaginoase.

Acest îngrășământ foarte concentrat conține stimulenți de creștere, vitamine pentru plante, polizaharide, enzime, precum și macro și microelemente. Datorită concentrației sale ridicate, doza de aplicare este de 0,5 până la 1 litru la 1 hectar. Natura organică a Cropmax îi permite să fie utilizat în toate culturile. Cropmax este un activator puternic al dezvoltării plantelor. Aplicarea „Kropmax” asigură o creștere rapidă a rădăcinilor și o masă vegetativă activă. Aplicarea Kropmax asigură o creștere rapidă a rădăcinilor și o dezvoltare activă a masei vegetative în general, permițând culturilor să își atingă potențialul maxim. În acest sens, rata de aplicare a îngrășământului de bază care conține azot și fosfor poate fi redus cu 25-30%.

femeie care tine rosii in mana intr-o sera

Acest îngrășământ foarte concentrat conține stimulenți de creștere

Când se aplică „Cropmax” la roșii. Pregătirea soluției

Cropmax se pune în timpul aplicării foliare pe culturi. Acesta poate fi adăugat fie singur, fie în soluții de lucru cu pesticide. Cu cât soluția de pulverizare este mai bine aplicată, cu atât mai eficient va fi îngrășământul.

Pentru a pregăti îngrășământul se adaugă Cropmax într-un recipient curat, pe jumătate plin. Volumul soluției de lucru este de 150-500l/Ha. Se aplică prin agitare continuă. Cropmax este compatibil cu majoritatea produselor de tratare a culturilor. Este important să testați întotdeauna înainte de utilizare.

mai multe rosii intr-o sera

Este bine să știi că acesta este un îngrășământ organic

Îngrășămintele nu se utilizează la temperaturi scăzute. Acesta poate fi aplicat în timpul zilei sau seara, în caz de temperaturi ridicate. Temperatura minimă de depozitare este de 0°C. Cu ajutorul îngrășămintelor, roșiile consumă macronutrienți, azot, fosfor, potasiu și mezoelemente, sub formă de calciu, magneziu, sulf și oligoelemente.

Cum contribuie îngrășământul la coacerea legumelor. Beneficiile acestuia

În situații de stres, producția de regulatori de creștere în plante este redusă în mare măsură. Astfel factori precum căldura, seceta, înghețul și fitotoxicitatea duc la o pierdere a potențialului biologic care reduce semnificativ randamentul culturilor. Însă, roșiile nu se vor afla în acest pericol dacă vor fi îngrijite la momentul potrivit, având în vedere că îngrășământul este un puternic stimulator metabolic al plantelor.

Este bine să știi că acesta este un îngrășământ organic certificat și aprobat pentru utilizarea în agricultura ecologică. Crește semnificativ productivitatea și calitatea produselor. De asemenea, acesta îmbunătățește eficiența îngrășămintelor minerale și a pesticidelor.

mai multe rosii intr-o sera

Pentru a pregăti îngrășământul se adaugă Cropmax într-un recipient curat

Mai mult decât atât, acesta promovează o dezvoltare mai rapidă și mai bună a rădăcinilor, crescând astfel semnificativ rezistența culturilor la secetă și stres. Agricultorii au observat că îngrășământul crește numărul de ramificații și de ramificații ale plantelor. De asemenea, îmbunătățește considerabil rezistența plantelor la dăunători și boli.

Din moment ce un agricultor cunoaște când se aplică „Cropmax” la roșii este bine să cunoască și ce conține acest îngrășământ. Cropmax conține 17 aminoacizi, dintre care majoritatea sunt esențiali, responsabili pentru diviziunea celulară și influențează în mod activ coacerea roșiilor. Astfel, acidul ascorbic este un agent reducător puternic, antioxidant care contribuie la creșterea legumelor. Iar vitamina E, crește fertilitatea, pe când carotenoizii contribuie la prevenirea creșterii excesive a părții aeriene a plantei.

mai multe rosii intr-o sera

În situații de stres, producția de regulatori de creștere în plante este redusă în mare măsură

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *