Prima pagină » Sanatate » Când se ia controloc? Indicații pentru administrarea pastilelor

Când se ia controloc? Indicații pentru administrarea pastilelor

23 feb. 2023, 14:00,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe persoane lansează întrebarea când se ia controloc. Tratamentul al simptomelor ușoare ale bolii de reflux gastroesofagian, cum ar fi arsuri la stomac, greață, reflux acid la adulți este efectuat cu pastilele controloc.

Controloc nu trebuie luat mai mult de 4 săptămâni fără consultarea unui medic. Medicamentul conține pantoprazol ca ingredient activ, care blochează pompa de protoni care produce acid clorhidric. Acest lucru reduce cantitatea de acid produsă în stomac. O excepție este utilizarea terapiei antimicrobiene combinate împotriva Helicobacter pylori, când pacienții vârstnici trebuie să ia și Controloct. Astfel, doza recomandată de specialiști este de 40 mg de 2 ori pe zi. Pentru indicațiile care necesită administrare o dată pe zi, Controloc trebuie luat dimineața.

Când se ia controloc? Doza indicată de specialiști

Controloc se administrează pe cale orală înainte de mese, fără a mesteca sau zdrobi pastila. Aceasta trebuie luată cu mult lichid. Doza indicată de specialiști este de 40-80 mg pe zi. Cotroloc este eficient pentru tratamentul pe termen lung și prevenirea esofagitei de reflux recurente.

Acest medicament este administrat în principal de adulți. Pastilele se iau pentru prevenirea formării ulcerului gastric și duodenal cauzat de administrarea de AINS neselective la pacienții cu risc care trebuie să utilizeze AINS pentru o perioadă lungă de timp.

Nolpaza și Controloc sunt principalii prescriptori de pantoprazol. Gastroenterologii autohtoni preferă pantoprazolul generic, Nolpaza, deoarece este la fel de eficient ca și produsul original. După injectarea intravenoasă, controloc își face efectul după 15 minute, o injecție de 80 mg suprimând secreția cu 86% după 60 de minute.

Pentru hipersecreția gastrică ridicată, inclusiv sindromul Zollinger-Ellison, medicamentul se administrează în doze cuprinse între 80 și 160-240 mg zilnic pe cale orală sau intravenoasă. Durata tratamentului trebuie aleasă individual și doar la indicația medicului. Pantoprazolul este sigur în cazul utilizării pe termen lung.

Când medicamentul poate fi administrat și prin perfuzie. Provoacă acesta reacții adverse?

Dozele de până la 240 mg, administrate prin perfuzie timp de 2 min, au fost bine tolerate. Deoarece medicamentul se leagă în mod extensiv de proteine, nu este un medicament care se excretă ușor prin dializă. În caz de supradozaj cu semne clinice de intoxicație, se aplică un tratament simptomatic și de susținere. Nu se recomandă o terapie specifică.

După administrarea medicamentului, simptomele de arsuri la stomac dispar de obicei în 2-4 săptămâni. Dacă acest interval nu este suficient de lung, tratamentul este continuat timp de încă 4 săptămâni. Odată ce simptomele au dispărut, reapariția simptomelor poate fi controlată prin utilizarea a 20 mg o dată pe zi, dacă este necesar, luând 1 comprimat la nevoie. Trecerea la un tratament pe termen lung trebuie luată în considerare dacă simptomele nu sunt controlate în mod satisfăcător.

Atunci când te întrebi când se ia controloc este bine să știi acesta se administrează în tratamentul și prevenirea pe termen lung a esofagitei de reflux recurente. Pentru tratamentul pe termen lung, se poate administra o doză de întreținere de 20 mg de Controloc pe zi, dar se poate administra o creștere până la 40 mg/zi dacă afecțiunea este exacerbată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *