Eveniment-Social

Când vor ajunge cele 16 tramvaie Bozankaya la Iași. Primarul Mihai Chirica a făcut anunțul – FOTO

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când vor ajunge cele 16 tramvaie Bozankaya la Iași. Primarul Mihai Chirica a făcut anunțul - FOTO
Tramvaiele Bozankaya ce vor veni la Iași
Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, precizează că cele 16 tramvaie Bozankaya care sunt construite pentru Iași vor ajunge în municipiu în toamna anului 2021.
„Iată cum vor arăta cele 16 tramvaie Bozankaya construite pentru Iași, în urma sondajului online, prin care v-am îndemnat să alegeți una dintre cele patru variante de culori propuse (verde, galben, albastru și roșu). Sondajul, la care la care ați răspuns în număr de cca. 6.000 de persoane, a relevat faptul că cei mai mulți dintre respondenți (42%) preferă ca tramvaiele Bozankaya să aibă culoarea verde, în acord cu identitatea vizuală a Companiei de Transport Public Iași.
Producătorul turc s-a conformat și ne-a trimis recent designul final al tramvaielor care vor fi livrate la Iași. Tramvaiele vor veni în loturi începând cu trimestrul al treilea din anul următor. Tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă pe toată suprafața destinată pasagerilor, cu facilități (rampe/rampă) pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor și a persoanelor cu mobilitate redusă”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Turcii de la Bozankaya au finalizat proiectarea tramvaielor noi care vor fi aduse la Iași

Compania turcească Bozankaya Otomotiv a finalizat proiectarea tramvaielor noi care urmează să fie aduse la Iași. Cele 6 tramvaie ar urma să fie puse în circulație pe străzile din Iași începând de anul viitor, iar cetățenii pot alege culoarea noilor vagoane în cadrul unui sondaj de opinie

Turcii de la Bozankaya au finalizat recent proiectarea tramvaielor noi care urmează să fie aduse la Iași. Cele 16 tramvaie ar urma să fie puse în circulație pe străzile din Iași începând cu anul 2021 și ar urma să fie livrate pe parcursul următorilor doi ani. Astfel, cele 16 tramvaie cu lungimea de 26 de metri au o capacitate de minimum 230 de locuri, din care 30 pe scaune fixe. Scaunele sunt realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic.

De asemenea, tramvaiele au podea 100 la sută coborâtă pe toată suprafața destinată pasagerilor, cu facilități (rampe/rampa) pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor și a persoanelor cu mobilitate redusă. Tramvaiele sunt formate din module unite între ele prin burdufuri etanșe, minimum trei uși duble de serviciu, comandate și acționate electric. Ușile vor fi prevăzute cu sistem de siguranță antistrivire, cu buton de precomandă a deschiderii în stații.

Alte tramvaie noi vor fi aduse la Iași din Polonia

Parcul auto al Companiei de Transport Public (CTP) Iași se va mări cu 16 alte mijloace de transport noi pe parcursul următorilor doi ani. Este vorba despre tramvaie noi produse de compania PESA (Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spolka Akcyjna) din Polonia, iar mijloacele de transport în comun ar urma să fie trimise eșalonat în 22 de luni de la data semnării contractului la începutul acestui an. Și în această situație, fiecare tramvai PESA va avea o capacitate de transport totală de minimum 230 de locuri, din care măcar 30 pe scaune nerabatabile.

Adauga un comentariu