Candidoza genitală este o afecţiune provocată de înmulţirea excesivă a ciupercii Candida Albicans, în zona intimă. Ciuperca amintită anterior face parte din flora genitală normală. E o afecţiune care apare în majoritatea cazurilor la femei. Foarte puţine cazuri s-au întâlnit la bărbaţi. Potrivit unei statistici, circa 75% din femei se confruntă, cel puţin o dată în viaţă, cu candidoza. Bătrânele, odinioară, foloseau ceai de pelin pentru a trata candidoza.
Cum îţi dai seama dacă ai candidoza? În primul rând, apar usturimi în timpul urinarii, prurit accentuat, iar scurgerea normală îşi schimba culoarea şi textură. Simptomele menţionate se intensifica destul de mult înainte de menstruaţie. Foarte important este controlul la medicul de specialitate. Doar el este în măsură să pună diagnostic şi să scrie tratamentul adecvat. Dacă însă nu vrei să mergi la doctor, poţi încerca ceai de pelin pentru a trata candidoza.
Remediu naturist împotriva candidozei – Ceai de pelin
De ce se foloseşte pelin nu şi alta planta? Întrucât aceasta are numeroase proprietăţi antifungice. Mai mult, planta nu afectează absolut deloc bacteriile benefice organismului. Doar le atacă şi le distruge pe cele dăunătoare.
Ceaiul de pelin se foloseşte timp de 7 zile, după care urmează o pauză de alte 7 zile. Cu el se fac spălaturi vaginale zilnice.
Ingrediente:
- puţin bicarbonat
- 1 litru de apă
- 2 linguri de pelin
Mod de prepare ceai de pelin pentru a trata candidoza:
Pune apă la fiert. În momentul în care dă în clocot, pune pelinul şi lasa la infuzat. După 10 minute scoate frunzele de pelin şi lasă ceaiul să se răcească. Înainte de a-l folosi, dizolvă în el bicarbonatul.
Mai ttrebuie spus că pelinul este recomandat și pentru a trata unele afecțiuni digestive. Așadar, ajută foarte mult.
Prevenirea candidozei – Sfaturi
Candidoza poate fi prevenită. Iată cum:
- elimină din alimentaţie energizantele, precum cafeaua şi ceaiul;
- limitează consumul drojdie şi zahăr, din cauză că acestea pot stimula dezvoltarea ciupercii Candida Albicans;
- limitează consumul de lapte (din acelaşi motiv ca mai sus);
- consumă multe fibre şi proteine;
- consumă lactate fermentate, întrucât susţin flora organismului;
- asigură-te că ai o toaletă a zonei intime corectă şi regulată;
- alege un săpun cu pH neutru pentru zona intimă;
- evita folosirea şerveţelelor sau a gelurilor intime;
- evită duşurile vaginale.
Iată mai multe informații despre candida: