Stiri si curiozitati

Canon de pocăință către Maica Domnului. Când și cum se rostește pentru iertarea păcatelor

Publicat: 14 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Canon de pocăință către Maica Domnului. Când și cum se rostește pentru iertarea păcatelor
Canonul de pocăință către Maica Domnului se rostește pentru iertarea păcatelor și îndepărtarea ispitelor.

Atunci când ne simțim împovărați de gânduri negre și suferință este bine să citim un canon de pocăință către Maica Domnului. Acesta este înzestrat cu o putere vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel greu încercat de probleme să se ferească de ispite și să își păstreze credința statornică. Iată când și cum se rostește acest canon pentru iertarea păcatelor și îndepărtarea relelor din viața noastră.

Canon de pocăință către Maica Domnului, tămăduitor și făcător de minuni

La vreme de necaz și deznădejde este bine să citim cel mai puternic canon de pocăință către Maica Domnului. Acesta se rostește atunci când suntem copleșiți de gânduri negre și împovărați de suferință. Canonul de pocăință este de grabnic ajutor în cele mai mai grele momente pentru iertarea păcatelor și alinarea durerilor trupești sau sufletești.

,,Stăpână prea milostivă şi bună, primeşte rugăciunea mea cea ticăloasă ce se aduce ţie din gură netrebnică, deşi toate le ştii, şi mai ales neputinţa mea. Că eu prin tine scap la bunătatea Fiului tău şi prin tine, Doamna mea, m-am abătut din calea ce ducea spre moarte. Şi ştiind faptele şi toate mişcările mele, cele din zi şi din noapte, cele cu lucrul şi cuvântul, cele întru ştiinţă şi întru neştiinţă, îndreptează-mă, că eu pe tine te am mijlocitoare către Hristos, Dumnezeul nostru.

Miluieşte-mă şi mă ajută, îndemnându-mă la tot lucrul bun, după voia Fiului tău şi Dumnezeului nostru. Tu ştii, Stăpână preabună, că din braţele maicii mele spre tine am alergat, ţie am fost dăruit, deşi rău m-am ocârmuit, dar nu am ştiut altă scăpare, părtinitoare, sprijinire şi mijlocitoare către Dumnezeu fără numai pe tine. Şi acum, Stăpâna mea, mărturisindu-mi toate faptele mele cele necuvioase, te rog să mi le ştergi şi să mă miluieşti. Ştii, Stăpâna mea Născătoare de Dumnezeu, că sunt ca o oaie rătăcită şi ca un străin smerit, care nu are unde să îşi plece capul, fără numai la tine, Maica lui Hristos, Dumnezeul meu. Tu eşti, Stăpână, ajutorarea mea, tu curăţia mea, tu acoperământul meu, tu chezăşuitoarea mea către Dumnezeu, tu tatăl meu, tu maica mea, tu povăţuitoarea mea şi întru tine îmi pun toată nădejdea mea.”

Pe lângă acest canon vindecător, putem rosti și o rugăciune la aprinderea candelei, rostită cu multă credință și smerenie. Dacă trecem prin momente grele acasă, iar cei dragi se confruntă cu mari suferințe, putem citi în fiecare zi o rugăciune pentru armonie în familie.

Ce rugăciuni să rostești pentru iertarea păcatelor

Rostirea unor rugăciuni în cele mai grele momente este de grabnic ajutor. Atunci când suntem împovărați de griji și necazuri sau suntem înconjurați de ispite și rele lumești, putem rosti o rugăciune de pocăință pentru iertarea păcatelor și luminarea minții sau o rugăciune pentru înțelegere în familie și spor în toate.

,,Acum mă apropii eu, păcătosul și îm­povăratul, către Tine, Stăpânul și Dum­nezeul meu, și nu îndrăznesc să mă uit la cer; numai mă rog și grăiesc: Dă-mi, Doamne, mai înainte, ca să plâng faptele mele cu amar. O, amar mie, păcătosului, că sunt ti­călos mai mult decât toți oamenii; po­căință nu este întru mine. Ci-mi dă mie, Doamne, lacrimi, ca să plâng fap­tele mele cu amar.

Nu nădăjdui, suflete al meu, în bo­gă­ția cea trecătoare sau în adunarea cea nedreaptă, că toate acestea nu știi cui le vei lăsa, ci strigă: Miluiește-mă, Hris­toase Dumnezeule, pe mine, pă­că­tosul! Nu nădăjdui, suflete al meu, în să­nă­tatea trupească cea trecătoare, nici în frumusețea cea degrab trecă­toare, că vezi cum și cei puternici și cei tineri mor; ci strigă: Miluiește-mă, Hris­toase Dumnezeule, pe mine, ne­vred­nicul!

Adu-ți aminte, suflete al meu, de viața cea de veci, de împărăția cerului cea gătită sfinților, de întunericul cel mai din afară și de mânia lui Dumne­zeu, care este asupra celor răi, și strigă: Mi­luiește-mă, Hristoase Dumnezeule, pe mine, nevrednicul!”

Canonul de pocăință către Maica Domnului se rostește pentru iertarea păcatelor și îndepărtarea ispitelor. Acesta canon este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință, smerenie și cu mintea eliberată de gânduri negre.

Adauga un comentariu