Mozaic muzical

Cântăreața Gabi Luncă, internată la ATI. „Virusul nu te întreabă cine ești”

Publicat: 18 mart. 2021

Faimoasa cântăreața Gabi Luncă este internată la secția ATI a Spitalului Judeţean Ilfov după ce a contractat noul coronavirus. Starea interpretei este una stabilă hemodinamic şi nu are febră. Saturația de oxigen este de 90%, iar presiunea  în sângele arterial este de 70.

Fiica cea mică a vorbit despre starea de sănătate a mamei sale.

Gabi Luncă, internată la ATI

Fiica cea mică a artistei a vorbit despre starea de sănătate a mamei sale și despre cum a ajuns solista de muzică lăutărească și populară să se infecteze cu virusul SarsCov-2.

„A luat de la unul din nepoți, casa e mare, normal.

Au venit în vizită la ea, nu știau că sunt pozitivi. A luat virusul, probabil, de pe hainele copiilor. A început să aibă o ușoară tuse. A venit DSP-ul, i-a făcut test, a ieșit pozitiv. Apoi, sora mea i-a mai făcut unul, al doilea test tot pozitiv a ieșit. Am început tratamentul acasă, am cumpărat și aparat de oxigen. În a treia zi a scăzut saturația la 90. S-a panicat și a mers la Matei Balș, unde a făcut un CT la plămâni.

S-a văzut o ușoară inflamație. Având în vedere vârsta dânsei am internat-o la Spitalul Ilfov. Au pus-o imediat pe tratament”, a povestit fiica artistei.

Gabi Luncă se află la aproape două săptămâni de boală

Gabi Luncă este la secția ATI, e stabilă, mănâncă și vorbește. Potrivit declarațiilor oferite de fiica acesteia, interpreta se află deja în a-13-a zi de boală. De-a lungul anilor Gabi Luncă a trecut peste mai multe cumpene despre care a spus că trecut prin multă rugăciune. Artista mai fost implicata intr-un scandal cu Loredana Groza de-a lungul anilor.

„Din păcate, virusul nu te întreabă câți ani ai și nici cine ești. Am protejat-o cât am putut, nu ne-am mai sărutat decât pe mâini”, a declarat Rebeca Onoriu, fiica cea mică a cântăreței pentru Click.

Cine este Gabi Luncă

Gabi Luncă este una dintre cele mai renumite cântărețe de muzică populară și lăutărească din România. Cu o voce de argint și cu „vibrato-urile dulci”, a cucerit publicul din țară și de peste hotare, timp de peste jumătate de secol. Din 1992 cântă doar muzică religioasă. Este persoană publică, politician, cetățean de onoare al Comunelor: Șiria jud. Arad și Vărbilău jud. Prahova. Este misionar creștin și filantrop.

A devenit cunoscută încă de la 17 ani, când era angajată la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploiești. Încă de atunci, artista și-a definit foarte clar genul muzical: muzica orășenească lăutărească. Doi ani mai târziu primește o telegramă din partea Casei de discuri Electrecord, în care este invitată să înregistreze primul ei album, cu doar patru piese. Melodia de rezistență a fost „Dă-mi drumul nevastă-n casă.” Și acum versurile „Dă-mi drumul nevastă-n casă/ C-afară plouă și varsă/ Și mă udă la camasă” mai sunt fredonate.

Faimoasa cântăreață s-a născut pe 16 octombrie 1938 în comuna Vărbilău, județul Prahova, într-o familie cu șase copii. Gabi Luncă este internată la secția ATI a Spitalului Judeţean Ilfov după ce a contractat noul coronavirus.

Adauga un comentariu