Local

Capcanele de pe drumul spre Rediu: Un ieșean și-a rupt roata de la mașină într-o groapă!

Publicat: 22 nov. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Capcanele de pe drumul spre Rediu Un ieșean și-a rupt roata de la mașină într-o groapă
Un ieșean, care se îndrepta spre Iași, a avut parte o experiență care i-a adus prejudicii grave

Drumul spre Rediu este într-o stare deplorabilă și ieșenii sunt extrem de nemulțumiți. Capcanele de pe drumul spre Rediu au făcut ca un ieșean să se aleagă cu roata ruptă într-o groapă.

Deși acest drum se află în atenția Consiliului Județean Iași, iar oficialitățile spun că s-au făcut investiții recent, starea carosabilului le dă bătăi de cap șoferilor. Tot mai mulți ieșeni se plâng de condițiile pe care trebuie să le îndure atunci când circulă pe acest drum.

Un ieșean, care se îndrepta spre Iași, a avut parte o experiență care i-a adus prejudicii grave. Autoturismul pe care îl conducea a fost avariat din cauza unei gropi care nu era semnalizată, iar acestea nu sunt singurele probleme de infrastructură cu care se confruntă comuna Rediu.

Capcanele de pe drumul spre Rediu: Infrastructura dă bătăi de cap șoferilor

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022. în jurul orei 22:00, un ieșean care se deplasa cu autoturismul pe ruta Rediu – Iași a avut parte de o experiență nefericită. Acesta a intrat cu mașina într-o groapă care nu era semnalizată și și-a avariat mașina. În urma impactului, acesta a rămas fără roată, pe lângă celelalte prejudicii aduse elementelor de caroserie.

„Mă deplasam cu mașina spre Iași, din Rediu, nu știam de găurile de pe stradă, și am luat una din plin, nefiind semnalizată. Sunt cel puțin 3 găuri (una mai mare ca alta) de care nu-i interesează aparent. Nu au pus nici o semnalizare prin care sa te informeze de prezenta lor”, povestește Vlad Farcaș, ieșeanul cu mașina afectată.

Pare că ieșeanul a fost luat prin surprindere de starea drumurilor, întrucât nu călătorește prea des pe aceste traseu, încă locuitorii care circulă regulat pe acest drum, par a fi resemnați. În urma impactului, acesta a contactat autoritățile pentru a le sesiza daunele suferite.

„Am chemat poliția pentru constatare și pentru autorizație de reparație, pentru că am daune și la elementele de caroserie”, menționează Vlad Farcaș.

Întreg prejudiciul se ridică la aproximativ 1.500 lei.

Întreg evenimentul s-a petrecut în zona Centrului Educațional Rocoland, iar din imagini se observă avariile pe care mașina le-a suferit.

Și alți ieșeni s-au plâns de situația acestui drum.

„Cât de greu se circulă, mai ales noaptea, mașini parcate pe marginea drumului, pietoni, plus găurile”, se plânge și Adriana Mihai.

Lucrările la construcțiile din zonă, posibilele cauze pentru starea drumului

Potrivit directorului de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași, Ciprian Ciucan, în zonă s-au făcut numeroase intervenții pentru a remedia probleme de infrastructură care apar. Acesta susține că în zona respectivă se construiește, iar din cauza acumulărilor de apă, drumurile au de suferit, și în consecință și cetățenii.

„Noi am avut ultima intervenție în care am plombat toate găurile acum maxim două luni de zile. Nu am știut de apariția altora. O să facem o revizie din nou. Marea majoritate sunt gropi de margine, care sunt rezultate din cauză că se construiește pe lângă zona respectivă. O să trimitem echipa să facă o verificare și o să intervenim. Noi am avut discuții inclusiv cu domnul primar și i-am spus că autorizat foarte multe lucrări în care scurgerea de apă este deficitară. În momentul în care apa stă în drum, automat apar acele gropi“, spune Ciprian Ciucan.

Situația drumului nu este singurul aspect de care se plâng locuitorii comunei Rediu. Există probleme și în ceea ce privește iluminatul străzilor și trotuarele care par a fi inexistente, iar cetățenii circulă cum pot.

„Suntem în «buricul târgului», cu o stradă mizerabilă“, se plânge alt locuitor din Rediu.

Alții spun că iluminatul stradal se oprește prea devreme, iar oamenii care merg la serviciu circulă cu greu, inclusiv copii care merg la școală, fiind privați inclusiv de un trotuar pe care să meargă în siguranță, iar capcanele de pe drumul spre Rediu le dau mari bătăi de cap celor din zonă.

Comentarii
  • Pai cum sa aibe timp Grosu Ciprian de buna gospodarire a comunei cand el trebuie sa ameninte copiii cu pistolul prin sat!!! Asta e hal de primar? Un gunoi, un infect, o lătură a societatii, un vierme, o musca in cwrul calului asta esti mai om avortat la 6 luni in santul din spatele grajdurilor care au apartinut CAP-ul din Pocreaca!!!

  • Ce tot papati rahat cu primarul … e drept ca mare lucru nu a facut dar drumul ala e in administrarea CJ Iasi … cunosc strada bine … sunt 2-3 gropi pe o distanta de 3-4 km .. eu daca le stiu le ocolesc din instinct dar daca nu le cunosti si ploua nu se pot evita. Mai grav e faptul ca s-a rupt roata la cotetul ala de masina .. probabil era adusa din germania si nerulata in romania ..

  • Au trimis echipa care a decopertat și asfaltat câteva porțiuni acum câteva luni dar acele gropi le au lăsat intenționat cred ….baaa dormiți în izmene cum naiba sa lași gropile care s au mărit între timp și tu repari unde nu e nevoie !!

Adauga un comentariu