Primăria comunei Valea Lupului, una din cele mai căutate din zona metropolitană Iaşi, a devenit o afacere de familie pentru primarul Dumitru Mihailuc. Ani la rând acesta a avut grijă să-şi pună neamurile şi apropiaţii pe funcţii cheie în aparatul administrativ al primăriei. De exemplu, Alex Dediu, de la Oficiul de Cadastru, este finul lui Irinel Bădărău, cumnatul primarului. Apoi, Filip Carp, de la Urbanism, este un alt fin al lui Irinel Bădărău !
Luigi Gherasim, cumnatul primarului Dumitru Mihailuc, esre angajat la Registrul Agricol! De asemenea, Mihaela Bădărău, cumnata primarului, lucrează la Resurse Umane și Starea Civilă! Iar asta nu este tot. Anca Bonaciu de la Taxe și impozite la persoane private este fină lui Laurenţiu Bădărău, cumnatul primarului! Sinecurile lui Dumitru Mihailuc sunt evidente, iar Primăria comunei Valea Lupului a devenit o pură afacere de familie.
Coșmar în cartierul bogaților! Într-o zonă cu vile de lux, rechinii imobiliari supraetajează blocurile deja construite. Haos în construcțiile din Zona Metropolitană
Locuitorii din Valea Lupului s-au revoltat după ce clădirile autorizate cu un regim de înălțime P+2 au început să fie supraetajate peste noapte de dezvoltatorii imobiliari în perioada pandemiei de coronavirus. În vreme ce beneficiarii blocurilor respective au refuzat să comenteze orice aspect, primarul din Valea Lupului susține că s-a ajuns în această situație după finalizarea unui proces important care prevede Planul Urbanistic General al comunei de la marginea Iașului
Mai multe familii care s-au mutat recent într-o zonă predominată de case din Valea Lupului s-au revoltat împotriva unor dezvoltatori imobiliari și a autorităților locale. Oamenii sunt de-a dreptul nemulțumiți după ce, în cazul clădirilor de locuințe colective nou-construite în fața caselor lor, au fost adăugate etaje peste noapte. În condițiile în care locuitorii din zonă știau faptul că regimul maxim de înălțime era stabilit prin Planul Urbanistic General la P+2E, aceștia au făcut sesizări și reclamații la organele competente.
Ieșean care locuiește în Valea Lupului: „Acum e dificil să scoți o adeverință, dar să modifici autorizația unui proiect de bloc”
„Inițial s-au construit 3 blocuri cu un regim de înălțime P+2, acolo nu au fost probleme mari. La al patrulea bloc, care inițial era autorizat P+2, au început acum să mai ridice un etaj. Pe vreme de pandemie, ei s-au trezit să mai ridice câțiva metri. Am verificat autorizația și am aflat că ei au depus solicitarea pentru modificarea autorizației de construcție pe data de 2 aprilie, adică într-o zi de joi, și a fost eliberată fără nicio problemă pe data de 7 aprilie, într-o zi de marți. Nu știu cum au făcut cei de la Primărie verificările și tot ce trebuie în perioadă de pandemie și într-un timp atât de scurt. Acum e dificil să scoți o adeverință, dar să modifici autorizația unui proiect de bloc.
Sunt aspecte importante ce țin de rezistența clădirii, fundația a fost făcută pentru o clădire cu două etaje. Sunt foarte multe nereguli la acest proiect, mai ales că nu se respectă distanța față de alte proprietăți, iar aici nici nu s-a făcut informare publică. Asta se întâmplă deși, conform PUG-ului postat pe site-ul Primăriei, regimul de înălțime în zona noastră este de P+2”, a explicat Petrică Colta, ieșean care locuiește în Valea Lupului.
Click aici pentru mai multe detalii.