National

Care au fost cauzele producerii incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț (SURSE)

Publicat: 15 nov. 2020
injectomatul defect și supraîncălzit ar fi stat la cauza producerii tragediei din Piatra Neamț
injectomatul defect și supraîncălzit ar fi stat la cauza producerii tragediei din Piatra Neamț

Conform unor surse din ancheta, o cauză a producerii incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț ar fi suprasolicitarea unui injectomat din secţia de Terapie Intensivă. Informația nu este una oficială.

În incendiul de la Piatra Neamț au murit 10 persoane, alte 7 fiind rănite şi transportate la Iași şi în Belgia.

Sursele afirmă că un injectomat este principala cauză a producerii tragediei

Conform surselor, la baza incendiului sta un injectomat de administrare a medicamentaţiei care ar fi fost depăşit din punct de vedere tehnologic şi care s-a supraîncălzit la secţia de Terapie Intensivă. Acesta este un dispozitiv vital în secțiile ATI și nu numai și unul dintre primele despre care presa a scris că lipsește, în momentul izbucnirii pandemiei.

Cadre medicale și angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț confirmă că una dintre ipotezele incendiului de sâmbătă noapte, în care au murit 10 oameni și au fost răniți încă 7, ar fi suprasolicitarea unui injectomat din secția ATI.

Comentarii
  • Injectomat. Tiribombat. Puțifrecat, și alte asemenea dispozitive. Mai degraba vă duceți al Politehnică, rugați frumos să vă dea câțiva ingineri electrotehniști, cu scule de măsură, să facă niște măsurători de siguranță la instalațiile electrice de la Lețcani, la spital. Anume nu sereiști, pulițai, și alte asemenea lighioane, ci ingineri, capabili să facă niște estimări și să identifice eventuale amenințări. Am impresia că și acolo, la Lețcani, instalațiile electrice au fost proiectate tot cu curul. Cucurucucuuu….

Adauga un comentariu