National

Care au fost ultimele cuvinte ale lui Gabi Luncă? Fiica artistei a povestit ce i-a spus mama sa înainte să moară

Publicat: 03 apr. 2021
Gabi Luncă cu gura intredeschisa
Gabi Luncă a murit din cauza infecției cu noul coronavirus

Fiica lui Gabi Luncă, artista care a murit, vineri seara, a povesti, în urmă cu câteva zile, că a vorboit la telefon cu mama sa, internată cu COVID la Spitalul Județean Ilfov.

În direct la România TV, femeia a povestit că a reușit să ia legatura cu mama sa ce reușea să respire doar cu ajutorul unui plămân artificial. Cântăreața i-a transmis următoale cuvinte, încercând să-și liniștească fiica:

„Nu vă temeți, sunt bine!”

Cântăreața de muzică populară și lăutărească Gabi Luncă a decedat vineri seara, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul din Ilfov, răpusă de COVID-19.

Fiica lui Gabi Luncă, Rebeca Onoriu, a scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina de Facebook, că mama sa a murit.

Cine a fost Gabi Luncă

Gabi Luncă s-a născut în Prahova, pe 16 octombrie 1938. La 3 ani jumătate a rămas orfană de mamă. Atât ea, cât şi ceilalţi 5 copii ai familiei Luncă au crescut în condiţii nu tocmai bune, din cauza mamei vitrege. A făcut doar 7 clase, apoi s-a angajat ca muncitor necalifcat, la săpat șanțuri. Pentru că avea o vice foarte frumoasă, colegele de muncă se ofereau să-i facă norma, pentru ca ea să le cânte. Astfel a început să participe la diverse concursuri li, bineînțeles, să le câștige.

„Imi tremurau picioarele, curgeau apele pe mine, in primul rand pentru ca am intrat unde era dorinta mea de o viata intreaga, 18 ani cat aveam atunci. Acolo am vazut o doamna cu o rochita roza de stamba cu dantela pe la volane, toata era numai volane, sedea greceste, asa cu picioarele sub rochie si injura ca barbatii si mie mi-a ramas in minte comportarea ei. „Ohh, ce urat vorbesti!”, dar nu am stiut cine e pana cand am intrebat. „Cum, nu o cunosti, pai e doamna Maria Tanase”!

Muzica i-a schimbat viața

Datorită talentului moştenit de la tatăl ei, violonist în cadrul Orechestrei Armatei din Ploieşti, devine cunoscută la numai 17 ani. Primul său album a avut numai 4 melodii. Cea care a cucerit inimile fanilor a fost Dă-mi drumul nevastă-n casă.

În 1964 se căsătoreşte cu Ion Onoriu, acordeonist. Tot împreună cu acesta începe să cânte muzică bisericească, în 1992 retrăgându-se complet de pe scena din România. De atunci şi până acum a cântat doar muzică bisericească, la Biserica Penticostală din Bucureşti. În ciuda celebrităţii dobândite în timp, s-a dedicat numai melodiile bisericeşti, refuzând cu îndârjire să le mai cânte şi pe cele care odată ridicau sala în picioare.

Drama din viaţa lui Gabi Luncă

Prima mare dramă din viaţa artistei a fost moartea mamei sale. A doua soţie a tatălui ei s-a comportat urât cu ea, astfel că nu a avut chiar o copilărie de vis. Apoi, la vârsta de numai 23 de ani s-a îmbolnăvit foarte tare şi a petrecut mult timp prin spitale. Atunci a fost diagnosticată cu cancer la sân. Tratamentele şi şedinţele de chimioterapie şi-au pus mult amprenta pe psihicul artistei, dar a trecut cu bine şi peste acest hop.
A treia mare dramă a fost decesul primului copil. Fetiţa a murit chiar în ziua în care fusese botezată. Atunci a luat decizia să treacă la penticostali.
Adauga un comentariu