:format(jpeg):quality(80)/http://www.bzi.ro/wp-content/uploads/2022/06/Imagini-de-la-inmormantare-si-o-poza-reprezentativa-de-la-accident-1200x675.jpg)
Fiica lui Gabi Luncă, artista care a murit, vineri seara, a povesti, în urmă cu câteva zile, că a vorboit la telefon cu mama sa, internată cu COVID la Spitalul Județean Ilfov.
În direct la România TV, femeia a povestit că a reușit să ia legatura cu mama sa ce reușea să respire doar cu ajutorul unui plămân artificial. Cântăreața i-a transmis următoale cuvinte, încercând să-și liniștească fiica:
„Nu vă temeți, sunt bine!”
Cântăreața de muzică populară și lăutărească Gabi Luncă a decedat vineri seara, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul din Ilfov, răpusă de COVID-19.
Fiica lui Gabi Luncă, Rebeca Onoriu, a scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina de Facebook, că mama sa a murit.
Gabi Luncă s-a născut în Prahova, pe 16 octombrie 1938. La 3 ani jumătate a rămas orfană de mamă. Atât ea, cât şi ceilalţi 5 copii ai familiei Luncă au crescut în condiţii nu tocmai bune, din cauza mamei vitrege. A făcut doar 7 clase, apoi s-a angajat ca muncitor necalifcat, la săpat șanțuri. Pentru că avea o vice foarte frumoasă, colegele de muncă se ofereau să-i facă norma, pentru ca ea să le cânte. Astfel a început să participe la diverse concursuri li, bineînțeles, să le câștige.
„Imi tremurau picioarele, curgeau apele pe mine, in primul rand pentru ca am intrat unde era dorinta mea de o viata intreaga, 18 ani cat aveam atunci. Acolo am vazut o doamna cu o rochita roza de stamba cu dantela pe la volane, toata era numai volane, sedea greceste, asa cu picioarele sub rochie si injura ca barbatii si mie mi-a ramas in minte comportarea ei. „Ohh, ce urat vorbesti!”, dar nu am stiut cine e pana cand am intrebat. „Cum, nu o cunosti, pai e doamna Maria Tanase”!
Datorită talentului moştenit de la tatăl ei, violonist în cadrul Orechestrei Armatei din Ploieşti, devine cunoscută la numai 17 ani. Primul său album a avut numai 4 melodii. Cea care a cucerit inimile fanilor a fost Dă-mi drumul nevastă-n casă.
În 1964 se căsătoreşte cu Ion Onoriu, acordeonist. Tot împreună cu acesta începe să cânte muzică bisericească, în 1992 retrăgându-se complet de pe scena din România. De atunci şi până acum a cântat doar muzică bisericească, la Biserica Penticostală din Bucureşti. În ciuda celebrităţii dobândite în timp, s-a dedicat numai melodiile bisericeşti, refuzând cu îndârjire să le mai cânte şi pe cele care odată ridicau sala în picioare.
Prima mare dramă din viaţa artistei a fost moartea mamei sale. A doua soţie a tatălui ei s-a comportat urât cu ea, astfel că nu a avut chiar o copilărie de vis. Apoi, la vârsta de numai 23 de ani s-a îmbolnăvit foarte tare şi a petrecut mult timp prin spitale. Atunci a fost diagnosticată cu cancer la sân. Tratamentele şi şedinţele de chimioterapie şi-au pus mult amprenta pe psihicul artistei, dar a trecut cu bine şi peste acest hop.
A treia mare dramă a fost decesul primului copil. Fetiţa a murit chiar în ziua în care fusese botezată. Atunci a luat decizia să treacă la penticostali.