Local

Care au fost ultimele medii de admitere la UMF Iași, la buget 2022

Publicat: 25 iul. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Care au fost ultimele medii de admitere la UMF Iași la buget 2022
Pentru a putea fi admis, un candidat trebuia să obțină minimum 5

A fost proba testului grilă pentru admiterea la UMF Iași. Universitatea a publicat rezultatele admiterii din 2022. După cum era de așteptat, cei mai mulți elevi s-au înscris la Facultatea de Medicină, profilul Medicină.

Așadar pentru cele – 325 de locuri la buget și 192 de locuri cu taxă s-au luptat 1166 de candidaţi. Ultima medie de la buget a fost 9,00, iar ultima medie de la taxă a fost 8,30. Pe locul 2 ca număr de candidați s-a situat Medicina Dentară cu un număr de 344 de persoane care s-au luptat pentru cele 103 locuri la buget și 55 de locuri la taxă. Ultima medie a fost 7,40, la buget și 5,20 la taxă. Vă prezentăm toată situația în tabelul de mai jos:

 

Toate rezultatele le puteți consulta și aici

Comentarii
  • Avem adolescenti geniali! Sunt 10 cndidati cu nota 10 la testul grila pe Medicina ceea ce este grozav ca vom avea viitori medici de excelenta, dar daca emigreaza si ei in alte tari dupa absolvire Statul e in pierdere si cine ramburseaza banii inapoi? Asa ca Statul e mereu in pierdere si trebuie sa ia masuri serioase in acest sens, dat fiind numarul aboslventilor de la buget care emigreaza in alte tati anual.

  • Problema mare este ca 90% din absolventi ajung fff slabi pregatiti d.p.d.v. profesional, nu au flerul de a deveni medici, marea majoritate nu isi practica meseria, ajung vanzatori sau vanzatoare prin magazine, prin distribuitie medicamente, aparatura medicala etc.Daca mereti la ora 8 dimineata in saloanele din spitale veti vedea ffff multi studenti care trec pur si simplu „aerieni” pe langa pacienti.
    O fff mica parte incearca sa plece in tarile din vest, doar 1% la suta reusesc sa-si profeseze meseria.

  • Pentru anonim: In nici un caz un absolvent de Medicina nu va ajunge vanzator in magazin. In nici un caz, dupa 6 ani…..Nu este sigur ca va ajunge un medic bun insa sa vand in magazine? Neeeee…..Poate cei care termina colegiile de asistenti, de 3,4 ani….

  • La mediile de admitere…..clar ca farmacistii sunt varza…habar nu au despre ce e vb.Intri in farmacii si iti dau altceva..Ar trebui sa se intre cu medii mult mai mari,la medicina,stomatologie,farmacie….La stomatologii la fel te rup la masele si maxilare ca habar nu au…si mai dai si pret pt profesionisti…

Adauga un comentariu