Căderea părului înseamnă că organismul tău are lipsă de vitamine și minerale. Părul tău, la fel ca orice altă parte a corpului, are nevoie de nutrienți pentru a se menține sănătos și puternic. Deficiențele nutriționale pot duce la căderea lui, subțierea acestuia și alte probleme capilare.
Căderea părului este o problemă cu care se confruntă atât bărbații, cât și femeile. Când factorul ereditar și îngrijirea necorespunzătoare ies din discuție, pierderea unui număr mare de fire de păr ne poate oferi informațiile despre starea organismului.
Care deficiență de vitamine duce la căderea părului?
Există o legătură între cădere și carențe. Vitaminele și mineralele joacă un rol major în ciclul părului. Prin urmare, aportul insuficient poate fi cauza. Pentru a crește corect, părul tău are nevoie de o doză potrivită de vitamine și nutrienți.
Vitamina D joacă un rol important în creșterea celulelor, în producerea foliculilor de păr și în creșterea lui. Carența de vitamina D poate cauza probleme cum ar fi căderea. Când corpul tău nu mai are la dispoziție în cantitate suficientă acest nutrient, vei avea probleme cu creșterea părului.
Este important pentru nutriția celulelor de reproducere ale părului și le conferă sănătate. De asemenea, joacă un rol important în creștere. Anemia prin carența de fier duce la păr fragil, tern și mai fin. Această problemă provinde de obicei din pierderea excesivă de sânge sau din dieta neconformă. Afectează în principal femeile însărcinate și care alăptează. Pentru a-ți menține părul sănătos este indicat să crești aportul de suplimente de fier.
Zincul este unul dintre nutrienții esențiali. Participă la sinteza keratinei, un oligoelement care face părul mătăsos. Este util microcirculația scalpului. Carența se manifestă în general prin îmbătrânirea și subțierea firului de păr. Își pierde volumul și vitalitatea. Un aport suficient de zinc îmbunătățește starea acestuia și poate ajuta la limitarea apariției mătreții.
Dacă te confrunți cu căderea părului, este important să cunoști cauzele pentru a găsi o soluție potrivită. Printre factorii care cauzează căderea acestuia se numără stresul, fluctuațiile hormonale, schimbările sezoniere și vârsta.
Când sunt contraindicate vitaminele
Deși vitaminele pentru păr sunt, în general, sigure pentru majoritatea oamenilor, există anumite situații în care acestea pot fi contraindicate. În situații de alegii sau sensibilități, în cazul în care ai alergii la anumite ingrediente din suplimentele pentru păr, acestea ar trebui evitate. De exemplu, unele suplimente pot conține gluten sau alți alergeni.
De asemenea, este posibil să consumi prea multe vitamine, ceea ce poate duce la hipervitaminoză, o afecțiune cauzată de niveluri toxice de vitamine în organism. De exemplu, un exces de vitamina A poate provoca simptome de toxicitate, cum ar fi dureri de cap, amețeli și probleme hepatice.
Anumite vitamine pot interfera cu medicamentele pe care le iei, așa că este esențial să discuți cu medicul tău dacă intenționezi să începi un regim de suplimente. Pentru a obține cele mai bune rezultate de la vitaminele pentru păr este important să le utilizezi corect. Urmează întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj sau recomandările medicului tău. Nu depăși doza recomandată în încercarea de a grăbi rezultatele.
Suplimentele sunt doar o parte a unui regim de îngrijire a părului. Asigură-te că ai o dietă echilibrată, că folosești produse de îngrijire potrivite pentru tipul de păr și că îți protejezi părul de factori dăunători, cum ar fi expunerea excesivă la soare sau utilizarea frecventă a instumentelor de coafat. Vitaminele pentru caderea părului, îl pot împiedica să îmbătrânească prematur, pot reduce căderea și pot îmbunătăți creșterea și volumul acestuia.