Prima pagină » Informații utile » Care este adevărul despre mierea de manuka? Iată cum o poți recunoaște pe cea originală!

Care este adevărul despre mierea de manuka? Iată cum o poți recunoaște pe cea originală!

19 sept. 2025, 09:45, 1 ,
Redacția BZI în Informații utile

Adevărul despre mierea de manuka este că este o miere unică, cu proprietăți antibacteriene puternice datorită conținutului său de metilglioxal (MGO), care o ajută să lupte împotriva bacteriilor, inclusiv a celor rezistente la antibiotice.

Mierea manuka este benefică pentru sănătatea orală, ajută la vindecarea rănilor și poate fi un adjuvant în tratamentul ulcerelor gastrice. Calitatea și autenticitatea mierii de manuka se verifică prin prezența certificării MGO (metilglioxal) sau a sistemului UMF, care indică nivelul de activitate antibacteriană.

Care este adevărul despre mierea de manuka

Mierea de manuka a devenit una dintre cele mai căutate produse naturale din lume. Cu origini în Noua Zeelandă, aceasta a captat atenția datorită proprietăților sale curative și antibacteriene unice. Cu toate acestea, cât din ceea ce se spune despre mierea de Manuka este adevărat? E important să știți la ce trebuie să fiți atenți atunci când cumperi produse de acest fel.

Mierea de Manuka este produsă de albinele care polenizează florile arbustului Manuka, o plantă nativă din Noua Zeelandă și Australia. Această miere a fost promovată pentru proprietățile sale terapeutice, în special datorită unui compus numit metilglioxal, care se găsește în concentrații ridicate.

Una dintre cele mai discutate caracteristici ale mierii de Manuka este capacitatea sa antibacteriană. Metilglioxalul din miere are efecte antibacteriene puternice, făcând-o eficientă în vindecarea rănilor și în combaterea infecțiilor bacteriene. Studiile au demonstrat că mierea de Manuka poate distruge bacterii rezistente la antibiotice, precum Staphylococcus aureus și Helicobacter pylori.

Dar ceea ce mulți consumatori nu știu este că aceste proprietăți antibacteriene sunt unice mierii de Manuka. Concentrațiile naturale de MGO din meirea de Manuka sunt mult mai mari, ceea ce o face mai eficientă în cazurile severe de infecții.

Cum o poți recunoaște pe cea originală

Fiind foarte căutată, mierea de Manuka a ajuns să fie falsificată de unii comercianți care vor să facă venituri cu orice preț. O cercetare realizată în cadrul Laboratorului independent Fera arată că până la 4 din 10 tipuri de miere de Manuka conțin foarte puțin din componenta activă metilglioxal.

Fiecare tip de miere este testat în laboratoare înainte de vânzare, pentru verificarea concentrației naturale de Methylglyoxal extras din tufa de Manuka. Toți producătorii certificați trebuie să apară pe site-ul UMF (Unique Manuka Factor association).

Pe site-ul producătorului Manuka Health Noua Zeelanda, în dreptul României, veți găsi numele importatorilor și distribuitorilor certificați.

Mai mult de atât, noi cercetări de la Universitatea din Swansea, arată că mierea de Manuka ar putea oferi o alternativă la antibiotice pentru a trata infecțiile respiratorii rezistente la antibiotice, în special bacteriile mortale găsite în infecțiile cu fibroză chistică.

Mierea de Manuka a ucis 39% bacteriile rezistente la antimicrobiene, comparativ cu 29% în cazul antibioticelor. De asemenea, mierea de Manuka a îmbunătăţit activitatea unor antibiotice care nu puteau funcţiona eficient de la sine. Utilizate împreună, mierea şi antibioticele au ucis 90% dintre bacteriile testate.

De asemenea, pentru a fi sigur că meirea de Manuka pe care o cumperi este 100% originală trebuie să verifici pe etichetă dacă aceasta provine din Noua Zeelandă. Afli astfel adevărul despre mierea de manuka.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Comentarii
  • Povești, se exagerează foarte mult cu această miere, și desigur, cu prețul la care este comercializată!! Realitatea este cu totul alta, producătorii de miere de la noi o știu foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 decembrie 2025
05 decembrie 2025