Prima pagină » Informații utile » Ce beneficii miraculoase are mierea polifloră? Iată de ce este recomandat să o consumi zilnic!

Ce beneficii miraculoase are mierea polifloră? Iată de ce este recomandat să o consumi zilnic!

16 sept. 2025, 08:39,
Redacția BZI în Informații utile

Mierea polifloră oferă multiple beneficii, printre care: întărirea sistemului imunitar, stimularea poftei de mâncare, echilibrarea digestiei, acționarea ca energizant natural și sprijinirea funcțiilor inimii și ficatului. O poți folosi ca să îndulcești ceaiul sau ca să prepari un desert gustos, dar poți și să iei câte o linguriță ca atare când te doare în gât sau dacă tușești, pentru a calma simptomele răcelii.

Mierea este un aliment dulce și vâscos, produs de albine din nectarul florilor, și conține o varietate de zaharuri, cum ar fi glucoză și fructoză, precum și mici cantități de enzime, vitamine, minerale și compuși antioxidanți. Proprietățile și compoziția exactă a mierii pot varia în funcție de tipul de flori de la care albinele au colectat nectarul.

Ce beneficii miraculoase are mierea polifloră

Mierea polifloră este de o calitate superioară și este considerată a fi o miere complexă, deoarece se obține din nectarul mai multor specii de plante. Tocmai de aceea, mierea polifloră este mai bogată în vitamine și săruri minerale decât mierea monofloră. Aceasta conține vitamine B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K-, minerale -Fe, Ca, Mg, Bor -, enzime, acizi organici și hormoni, glucoză și fructoză..

Mierea polifloră este recomandată tuturor, indiferent de vârstă, însă este foarte dulce și trebuie consumată responsabil. Acest sortiment are proprietăți antiseptice, antibacteriene și antiinflamatorii și întărește sistemul imunitar.

Dat fiind faptul că este bogată în diferite tipuri de polen, mierea polifloră ajută sistemul imunitar să țină piept infecțiilor și bolilor. Polenul are rolul de a crește conținutul de vitamina C din organism, de a ameliora zonele inflamate și are proprietăți antioxidante. Elementele antibacteriene naturale ale mierii contribuie, de asemenea, la consolidarea unui sistem imunitar puternic.

De asemenea, are proprietăți naturale antibacteriene, antiseptice și chiar antibiotice. În felul acesta contribuie la reducerea numărului de bacterii. În cazul mierii poliflore, aceste proprietăți sunt mult mai variate și mai multe decât în cazul mierii monoflore. Din acest motiv, mierea polifloră s-a dovedit a fi un aliat de încredere pentru tratamentul sistemului respirator. În plus, încă din copilărie suntem tratați de răcelile sezoniere cu miere de albine.  Mierea are efecte benefice în cazul sinuzitei, bronșitei sau chiar gripei.

Este recomandată pentru afecțiunile stomacului

Consumul de miere polifloră în stare pură ajută la calmarea afecțiunilor stomacale. Dacă te confrunți cu gastrită, află că acest tip de miere ameliorează iritația mucoasei de la nivelul stomacului. Totodată, datorită conținutului mare de zahăruri naturale, are proprietăți prebiotice și contribuie la îmbunătățirea tranzitului și reglarea digestiei.

Mierea polifloră stimulează pofta de mâncare, mai ales la copii. De asemenea, acționează benefic asupra ficatului și a inimii, deoarece îmbunătățește circulația sanguină și asigură o rezervă optimă de glicogen necesară organismului. În plus, contribuie la creșterea producției de globule roșii din sânge și implicit la creșterea nivelului de hemoglobină datorită conținutului mare de fier.

Aceasta poate fi și un bun energizant, căci combate oboseala fizică și psihică. Mierea polifloră se deosebește de cea monofloră prin prevenirea demineralizării oaselor, căci are un conținut crescut de calciu. Pentru a te bucura în fiecare dimineața de beneficiile pe care le are mierea polifloră, poți să bei o cană de lapte cald amestecat cu  linguriță de miere.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
06 decembrie 2025
06 decembrie 2025