Actualitate

Care este cauza izbucnirii incendiului de la Spitalul din Constanța, unde nouă persoane au decedat

Publicat: 01 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care este cauza izbucnirii incendiului de la Spitalul din Constanța unde nouă persoane au decedat
Incendiu la Spitalul din Constanța. 7 persoane au ars de vii

Primele cauze care au dus la izbucnirea incendiului descoperite până acum au fost de la o priză și din cauza suplimentării paturilor care a dus la suprasolicitare.

Medicii și asistentele au scos pe brațe pacienții acordându-le primul ajutor pe trotuarele din spital. Mulți dintre ei au fost scoși intubați. Pacienții răniți transportați la celelalte spitale nu mai încap în acestea.

Cauza izbucnirii incendiului de la ATI a Spitalului din Constanța

Conform unor surse, una din cauzele producerii incendiului a pornit de la o priză, însă cercetările continuă. O altă cauză s-ar fi datorat suplimentării paturilor de la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul din Constanța.

Conform informațiilor de ultimă oră, în spitalul incendiat din Constanța, 113 pacienți erau internați. Dintre aceștia 10 erau la ATI. În momentul de față, evaluarea încă este în curs, însă cauzele ar fi  multiple.

„După ce ISU va finaliza intervenția va comunica cum a decurs” a declarat Ministrul Sănătății

Având în vedere raportul din 2020, ministrul a declarat faptul că au fost dispuse soluții pentru rezolvarea unor probleme medicale.

„Nu am primit nicio solicitare la videoconferințele cu managerii de spitale legat de spitalul din Constanța. Să avem încredere în autorități și în ISU ca să stabilim cauza incendiului. Fără a ști cauza, antamăm o anumită soluție sau alta.

Când știm cauza, știm cine a greșit și unde, dacă sunt cauze obiective sau subiective. Să vedem exact unde a fost produs incendiul. Dacă vorbim de ATI, e vorba de o secție cu supraveghere permanentă. Dacă cauza e legată de infrastructură, suprasolicitare de instalații, e o situație, dacă e alt motiv, e altă situație”, a spus ministrul.

Dosar penal deschis la Spitalul din Constanța

Amintim faptul că în 2020, după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț, s-a realizat faptul că raportul efectuat asupra problemelor din spitale, în ceea ce privește Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța raportul a descoperit nenumărate nereguli în special la instalațiile de semnalizare și la cele electrice, potrivit Mediafax.

Având în vedere situația, s-a deschis dosar penal și se cercetează în continuare problema.

Morți în incendiul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Nouă morți au fost declarați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în urma izbucnirii incendiului de vineri, 1 octombrie 2021. Conform raportului, 9 din cei 10 pacienți internați la secția de Terapie Intensivă, au murit arși de vii iar ceilalți pacienți au fost evacuați pe geam cu tot cu doze de oxigen.

Pentru această situație a fost activat plan roșu de intervenție și plan alb pentru spital. La fața locului, s-au deplasat peste 100 de autovehicule de SMURD, pompieri și polițiști au fost mobilizate iar mai multe ambulanțe au plecat cu pacienți către alte spitale pentru a primi îngrijiri. Dintre cei 9 morți, trei au fost găsiți în lift.

Adauga un comentariu