Actualitate

Care este cel mai bun inlocuitor pentru balsamul de rufe din comert. Aceasta solutie distruge acarienii si e foarte eficiente pentru lenjerie si prosoape

Publicat: 13 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care este cel mai bun inlocuitor pentru balsamul de rufe din comert. Aceasta solutie distruge acarienii si e foarte eficiente pentru lenjerie si prosoape
Cel mai bun înlocuitor pentru balsamul de rufe

Cel mai bun înlocuitor pentru balsamul de rufe. Îl folosim cu toții, uneori în exces, însă nu este o alternativă tocmai sănătoasă pentru noi.

Ne-am obişnuit ca hainele noastre să fie pufoase, să miroasă frumos şi să nu se electrizeze. Puțini știu însă că balsamul de rufe din comerţ este unul dintre cele mai toxice produse pe care le folosim în casă. Şi aceasta deoarece are în compoziţia sa şi neurotoxine. Iar acestea sunt nocive pentru sănătatea creierului şi a sistemului nervos.

Cel mai bun înlocuitor pentru balsamul de rufe

Mai mult, balsamul de rufe rezistă multă vreme în ţesăturile hainelor și se prelungește contactul pielii cu aceste chimicale dăunătoare. Astfel, crește riscul de afecţiuni ale sistemului nervos central, dureri de cap și ameţeli. Nu în ultimul rând, pot apărea iritaţii ale pielii şi ale tractului respirator, dar și cancer pancreatic.

O alternativă sănătoasă

O alternativă sănătoasă la balsamul de rufe din comerţ ar fi să preparăm o soluţie naturistă. Aceasta are la bază oţet sau bicarbonat de sodiu şi câteva picături de ulei esenţial. Mai mult, unele uleiuri esenţiale au acţiune dezinfectantă, antibacteriana şi antifungică. Iar în acest fel veți reuși și să igienizaţi rufele.

De exemplu, uleiul extras din arborele de ceai ori uleiul de eucalipt au proprietăţi excelente de dezinfectare şi antifungice. Totodată, uleiul esenţial de portocală distruge bacteriile de la nivelul pielii, iar cel de mentă este antimicrobian.

Cum se prepară un balsam de rufe natural

Pentru a prepara un balsam de rufe 100% natural aveţi nevoie de o ceaşcă de oţet şi 10-15 picături de ulei esenţial. Dacă vă displace folosirea oțetului, puteți folosi bicarbonat de sodiu (2-3 linguri). Aromele uleiurilor esenţiale le alegeţi voi în funcţie de preferinţe. Umpleţi compartimentul special din maşina de spălat destinat balsamului cu una din aceste soluţii, şi asta este tot.

Mai trebuie să știi că dacă folosești ulei de eucalipt, vei distruge şi acarienii. Pentru aceasta, adaugă 25 de picături de ulei de eucalipt la fiecare ciclul de spălare.

Adauga un comentariu