Magazin

Care este strategia unui leader bun?

Publicat: 08 dec. 2020

Aproape toate companiile de training se poziționează ca oferind cele mai bune servicii de training de leadership și management de pe piață.

Și accentul se pune pe tine, the manager. Wait, bare with me.

Accentul se pune pe tine, pe a lua tu decizii, pe a deveni tu un manager de top, pe a avea tu o diplomă acreditată… dar cum rămâne cu echipa pe care tu trebuie să o îndrumi spre succes? Cum rămâne cu membrii echipei pe care tu o conduci, echipă fără de care poate nu ai putea ajunge pe culmile succesului?

Se spune că nu există un angajat slab, ci un leader care nu știe să aplice strategiile de leadership potrivite. Pentru că cele mai bune rezultate se obțin maximizând potențialul fiecăruia. Dar “cele mai bune” devine subiectiv atunci când îți cunoști echipa, îți recunoști nevoile și observi ce anume trebuie dezvoltat pentru a putea crește și valorifica abilitățile tale înnăscute sau dobândite. fi un lider potrivit pentru stilul echipei tale.

Am întrebat printre prieteni despre ce părere au angajații despre manageri, așa, în general. Și nu mare a fost mirarea să văd că mulți angajați consideră că managerii nu au strategie sau nu au viziune, că aplică cele mai bune măsuri în cele mai proaste momente, că este despre ei în mare parte din timp și despre cum pot răspunde ei mai departe, sau că se simt neglijați și supraîncărcați cu muncă. Bine, recunosc. Am scos în evidență partea mai neagră a mesajului primit la întrebarea “cum este managerul tău în echipă?”, dar știm că există și manageri mișto care te fac să vii cu drag la muncă, sau mai nou, să îți pui cu drag un tricou în loc să stai iar în pijama pe Zoom. Care au grijă să te întrebe dacă vrei ultima ceașcă de cafea, dacă e nevoie iei copilul de la școală (…dacă e cazul) sau să înțeleagă cât de importantă este o pauză când simți că vine un burnout sau un curs pentru perfecționarea abilităților tale când simți că te plafonezi.

Despre asta vorbim și noi. Despre a fi în poziția de leader și a atinge acele puncte importante pentru o echipă, care o unesc, care o valorifică. Poți face asta folosind tehnici pentru dezvoltarea abilitatilor de leadership într-o echipă care știe ce scop are, care știe care este target-ul și ce trebuie să facă pentru a-l atinge, care știe care este recompensarea și că aportul fiecărui membru în echipă este esențial pentru un caz fericit, no matter what.

Acesta nu este unul din acele articole care încearcă să îți vândă serviciile Brightway®. Este acel gen de articol care îți spune că noi te înțelegem, pe tine, managerul care uneori nu mai știi cum să faci ca să îți înalți echipa pe culmile succesului, sau pe tine, angajatul fără funcție de conducere, care ai vrea să îi recomanzi managerului un curs de leadership și management pentru că simți că pot exista îmbunătățiri.

Brightway® a încercat să combine povețele primite de-a lungul timpului în ceva ce poate da mai departe dar să nu fie clișeic, absurd sau nerealist. Până la urmă, un curs de leadership pentru companii nu trebuie să vină ca o bifă în bugetul de training, ci ca o investiție în viitorul echipei și implicit al companiei. Cu metode noi și o poziționare diferită, ca oferind soluții pentru intreaga echipă, garantând prin cursurile de leadership și management că printr-o bună coordonare rezultatele se vor vedea și performațele nu vor ezita să apară. Indiferent de formă.

Adauga un comentariu