Diete si regimuri

Care sunt avantajele pepenelui: un aliat împotriva cancerului și a bolilor cardiovascular

Publicat: 06 iul. 2020
Care sunt avantajele pepenelui
Care sunt avantajele pepenelui

Care sunt avantajele pepenelui? Acest fruct vedeta al verii are numeroasele proprietăți.

Pepenele este o legumă care are mai multe soiuri. Poate fi verde, portocaliu, galben, rotund, ușor oval, cu coaja netedă sau aspră.

Care sunt valorile nutritive

Pepenele galben este unul dintre cele mai scăzute in calorii. Este format din aproximativ 90% apă și 10% zahăr. Această legumă, bogată în vitamine, are o medie de 30 până la 40 de calorii la 100 g, în funcție de nivelul de zahăr, care poate varia. Este printre alimentele cele mai concentrate în beta-caroten (2020 pg la 100 g) împreună cu morcovul și mango. Potasiul (335 mg la 100 g) este unul dintre primele minerale găsite în cantități mari în pepeni. Este urmat îndeaproape de fosfor (23,6 mg per 100 g), magneziu (18,9 mg per 100 g) și calciu (12,3 mg pe 100 g). La aceste minerale se adaugă zinc, sodiu și fier. Pepenele este, de asemenea, deosebit de bogat în vitamina C (28,8 mg pe 100 g) și vitamina B9 (23,3 ug pe 100 g).

Care sunt avantajele pepenelui?

Combaterea durerilor articulare, reducerea riscului de cancer, scăderea retenției de lichide și a tensiunii arteriale ridicate. Pepenii au beneficii multiple pentru sănătate.

Pepenele are grijă de vedere și piele: acest fruct este bogat în beta-caroten, un pigment vegetal care este transformat în vitamina A din organism. Aceasta protejează retina și îmbunătățește vederea. Pepenele întărește, de asemenea, sistemul imunitar și promovează dezvoltarea celulelor. Conținutul său de vitamina C te face să arăți bine și protejează pielea împotriva îmbătrânirii.

Pepenele este un aliat împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare: reduce riscul de dezvoltare a cancerului. Această legumă conține carotenoizi, care au o acțiune antioxidantă și care ajută la prevenirea cancerului. Bogat în vitamina B9, pepenele ajută, de asemenea, la lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

Pepenele reduce retenția de apă: bogat în apă, potasiu și calciu, acest fruct are proprietăți diuretice. Prin urmare, elimină toxinele și excesul de apă și combate umflarea legată de retenția de apă.

Pepenele contribuie la hidratare: acest aliment, format din aproximativ 90% apă, este răcoritor și ajută la prevenirea deshidratării.

Pepenele ajuta la lupta impotriva hipertensiunii, deoarece continutul mare de potasiu permite reechilibrarea unei diete prea bogate in sare.

Pepenele ameliorează durerile articulare: bogăția sa în beta-caroten protejează articulațiile de boli inflamatorii, cum ar fi artrita.

Adauga un comentariu