Prima pagină » Local » Care sunt bugetele celor cinci instituții importante din Iași. Plenul Consiliului Local a votat favorabil proiectele de hotărâre

Care sunt bugetele celor cinci instituții importante din Iași. Plenul Consiliului Local a votat favorabil proiectele de hotărâre

28 feb. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Consilierii locali ai Iașului au votat favorabil bugetele de venituri și cheltuieli pentru cinci instituții importante din Iași. În cadrul ședinței ordinare au fost supuse aprobării peste 50 de proiecte de hotărâre

Aleșii Iașului au adoptat bugetele pentru anul 2023 pentru Servicii Publice SA, Termo Service SA, EcoPiața SA, Salubris SA și Citadin SA. Potrivit documentului, acestea au fost întocmite în conformitate cu prevederile legale. Precizăm faptul că proiectele privind bugetele pentru Compania de Transport Public Iași și Tehnopolis SRL au fost retrase de pe ordinea de zi, iar acestea vor fi supuse votului ulterior, în cadrul unei ședințe ordinare. Astfel, cinci dintre cele șapte instituții importante din Iași au primit vot favorabil, iar proiectele de hotărâre au fost adoptate.

Piata agroalimentara iasi


Bugetul de venituri și cheltuieli pentru Ecopiața a fost adoptat

Bugetele pentru cinci instituții importante din Iași au primit vot favorabil

Citadin SA

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru Citadin S.A a fost adoptat

Aleșii Iașului au adoptat bugetele de venituri și cheltuieli pentru cinci instituții importante din Iași. Astfel, potrivit documentelor, veniturile totale din cadrul Servicii Publice SA sunt în sumă de 71,550 milioane de lei, cu 19 la sută mai mari față de anul precedent. Dintre acestea, veniturile din producția vândută reprezintă 63,2 milioane de lei, restul sumei fiind acoperită din vânzarea mărfurilor, din producția de imobilizări, dar și din costurile de producție.

În ceea ce privește cheltuielile, acestea au crescut, față de anul 2022, cu 19 procente. Mai exact, compania a transmis o valoare totală de 69,119 milioane de lei. Precizăm faptul că salariile personalului au o valoare totală de aproximativ 35 de milioane de lei. Pentru Termo Service SA, bugetul privind veniturile totale este prevăzut în sumă de 54,127 milioane de lei, iar acesta cuprinde, în cea mai mare parte, veniturile din exploatare, în valoare de 53,9 milioane de lei. Potrivit documentului, cheltuielile estimate pentru anul 2023 din bugetul Termo Service Iași au o valoare de 53,6 milioane de lei.

Din această sumă, salariile personalului sunt acoperite cu peste 39 de milioane de lei. În cazul EcoPieței, consilierii locali au votat favorabil veniturile totale ale societății, în valoare de 8,2 milioane de lei. În ceea ce privește cheltuielile companiei, inclusiv cele cu privire la bunurile și serviciile, dar și cele privind impozitele și taxele, potrivit proiectului de hotărâre este precizată suma de 8,1 milioane de lei.

„Veniturile totale prevăzute în sumă de 8.260.000 de lei, fiind mai mari cu 15,94 la sută față de preliminatul anului 2022, respectiv cu 2,61 la sută față de bugetul aprobat pentru anul 2022”, se arată în proiectul de hotărâre depus.

Salubris SA

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru Salubris SA a fost adoptat

Aleșii Iașului au aprobat bugetele pentru Salubris și Citadin

Primaria Iasi

Ședința ordinară a fost organizată în cadrul Primăriei Municipiului Iași

În cadrul ședinței ordinare, membrii Consiliului Local au supus votului bugetele de venituri și cheltuieli pentru Salubris SA și Citadin SA. Astfel, potrivit documentului, compania de salubritate estimează pentru anul 2023 venituri totale de peste 136 de milioane de lei și cheltuieli în sumă de 132 de milioane de lei.

Compania va investi, anul acesta, în achiziționarea mai multor echipamente și vehicule. Printre acestea se numără două autoutilitare pentru ridicarea sacilor bigpas, cu o valoare estimată de 1 milion de lei pentru o bucată, dar și o autoutilitară pentru ecarisaj, cu o valoare estimată de 225 de mii de lei. În total, suma de 8,98 milioane de lei va fi folosită pentru achiziționarea mai multor utilaje. Potrivit documentului, operatorul economic are în vedere și creșterea salariilor.

„Majorarea salariilor cu un procent de 14,61 la sută față de nivelul aprobat prin bugetul rectificat al anului 2022, ca urmare a creșterii salariilor de bază cu 13,05 la sută și a sporurilor, primelor și a altor beneficii aferente salariilor de bază, conform contractului colectiv de muncă, cu 16,85 la sută”, se arată în documentul publicat.

În ceea ce privește bugetul pentru Citadin SA, acesta are prevăzut venituri totale de 73,9 milioane de lei, iar în ceea ce privește cheltuielile totale, compania a prins în buget suma de 69,6 milioane de lei. Precizăm faptul că, anul acesta, Citadin SA va face investiții totale de peste 5,3 milioane de lei. Mai exact, compania va achiziționa inclusiv 3 autoutilitare, cu o valoare estimată de 220.000 de lei pentru fiecare, dar și alte utilaje pentru o mai bună demarare a serviciilor.

Plenul Consiliului Local a votat favorabil proiectele de hotărâre privind bugetele de venituri și cheltuieli pentru cinci instituții importante din Iași. În ceea ce privește bugetul pentru Compania de Transport Public și cel al societății Tehnopolis SRL, acestea au fost retrase și vor fi votate ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *