Coronavirus

Care sunt cele 13 măsuri concrete pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Publicat: 27 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care sunt cele 13 măsuri concrete pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Dr. Virgil Musta – Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara a transmis cele treisprezece măsuri concrete pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

1. „izolarea – în special persoanele care sunt în vârstă, persoanele care au boli asociate cum sunt: diabetul, obezitatea, boli cronice de plămâni, boli de inimă, boli de ficat, ciroză hepatică, boli autoimune, neoplazii sau alte afecțiuni grave.

2. atunci când suntem neoviți să ne deplasăm, aceasta să nu fie în zone aglomerate.

3. să se păstreze distanța socială (circa 2 metri), iar întâlnirile şi dialogul să nu dureye mai mult de 15 minute cu o persoană sau mai multe.

4. utilizarea măștii atunci când suntem în afara locuinţei (pe stradă, la serviciu, la cumpărături).

5. aerisirea incitintei – acasă și la serviciu, cât mai des posibil. Aerisirea scade concentrația de viruși în aer.

6. să atingem cât mai puține suprafețe/obiecte/persoane – fie că purtăm mănuși, fie că nu.

Cel mai eficient gest este spălarea mâinilor cât se poate de des. De câte ori avem posibilitatea, se va spăla și fața. Odată ajunși acasă, se recomandă duș.

7. înaintea intrării în orice incintă (domiciliu, serviciu, magazin, farmacie etc) – folosirea unui covoraș îmbibat cu clor pentru ștergerea tălpilor încălțămintei.

8. aerisirea hainelor în bătaia soarelui, chiar și 24 de ore. Spălarea lor trebuie făcută la temperatură mare și este recomandată folosirea fierului de călcat.

9. hainele de stradă să fie separate de cele de casă. Nu se recomandă folosirea acelorași haine mai multe zile la rând.

10. clanțele să fie învelite într-un tifon îmbibat cu clor sau alt dezinfectant puternic.

11. tuşea și strănutul se vor efectua la nivelul cotului, pe interior.

12. atenție mare la modul cum îngrijim persoanele infectate/bolnave – igienă strictă atât pentru cel care îngrijește, cât și pentru cel îngrijit.

13. aplicarea regulilor este obligatorie, pentru că pandemia face din toți cei cu care intrăm în contact să fie posibili purtători de viruși, chiar dacă nu se manifestă așa la prima vedere.”, a transmis dr. Virgil Musta – Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

Adauga un comentariu