Prima pagină » Sanatate » Care sunt proprietățile vindecătoare ale uleiului de nucă neagră. Scade riscul de accident vascular cerebral și atac de cord!

Care sunt proprietățile vindecătoare ale uleiului de nucă neagră. Scade riscul de accident vascular cerebral și atac de cord!

30 aug. 2024, 09:45,
în Sanatate

Uleiul de nucă neagră este cunoscut pentru proprietățile ei medicinale de secole și ajută în tratarea a numeroase probleme de sănătate. În America, acesta este folosit de zeci de ani la tratarea afecțiunilor de la nivelul pielii iar grecii antici și alte civilizații l-au folosit de-a lungul anilor ca tonic general.

Uleiul de nucă neagră este produs din acest fruct care este considerat unul dintre cel mai valoroși arbori în SUA, țara în care crește natural în peste 32 de state. Aceste fructe sunt mai întunecate și se sparg foarte greu, dar sunt comestibile.

Care sunt proprietățile vindecătoare ale uleiului de nucă neagră

În medicina tradițională americană, frunzele de nuc negru erau folosite ca astringent, detergent, laxativ și purgativ, dar și pentru tratarea eczemelor, herpesului și ulcerului. Seva arborelui, amestecată cu vin roșu, era utilizată contra căderii părului, în timp ce tinctura de nuci negre maăcinate se credea că pot alina durerea de măsele. Uleiul obținut din semințele fructului erau folosite pentru tratarea cangrenelor, rănilor și chiar a leprei.

Valoarea ei medicinală se datorează faptului că este o adevărată comoară de nutrienți esențiali pentru organism, minerale, cantități mari de magneziu și potasiu, acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, proteine și aminoacizi esențiali pe care organismul uman nu-i poate sintetiza, coaja este bogată în antioxidanți, complexul de vitamine B,-B1, B2, B6-, vitamina C, beta-caroten, minerale, iod.

Uleiul de nucă neagră este cel mai eficient remediu natural pentru eliminarea viermilor intestinali, are puternice proprietăți antiseptice și antiparazitare pe tractul digestiv și reglează tranzitul intestinal. Are proprietăți antibacteriene și antifungice și distruge și anumite bacterii.

Consumând câteva nuci în mod regulat îți poate ajuta inima pentru ca acestea scad riscul de accident vascular cerebral și atac de cord. Acesta este de fapt cel mai bun mod de a proteja inima ta. De asemenea, studiile au arătat că aceste nuci echilibrează nivelul colesterolului. Arterele beneficiază din plin de calitățile acestor nuci și le ajută să funcționeze normal. Datorită nucilor negre puteți scăpa și de arsurile la stomac prin consumarea acestora.

Nuca neagră poate fi folosită și pentru tratarea candidei și a vaginozei bacteriene. Acest lucru se datorează faptului că nucile negre sunt alcaline, iar ciupercile și alți paraziți nu sunt capabili să trăiască într-un mediu alcalin.

Contraindicații la nucul negru

Pe lângă remediile naturale benefice, nucul negru american are o serie de contraindicații care trebuie luate în considerare în primul rând, înainte de a începe să introducă acest produs în dietă. Dacă abordați acest caz iresponsabil și nu acordați suficientă atenție, atunci există posibilitatea ca un rău semnificativ să fie făcut corpului.

Printre contraindicații, trebuie menționate următoarele: aportul zilnic admis de nuci americane este o mică mână de miez, altfel inflamația amigdalelor și vasospasmul nu pot fi evitate; nuca neagră este un produs alergenic, în urma căreia boabele sale ar trebui consumate cu cea mai mare grijă: nu este permis să mănânci sâmburi răsfățate, deoarece există posibilitatea de a obține intoxicații alimentare; mucegaiul de pe piuliță poate provoca apariția celulelor canceroase maligne; dacă produsul este supus unui proces de tratament termic, atunci se vor pierde mult proprietăți benefice, în timp ce fructele puternic supraexpuse pot provoca daune semnificative sănătății, în special, aceasta afectează ficatul; nu este recomandat persoanelor care urmează o dietă.

În plus, nu trebuie să consumați uleiul de nucă neagră pentru persoanele cu următoarele boli: intoleranță la corp pentru anumite substanțe; cu ulcer peptic; dacă există ciroză hepatică; cu gastrită; în timpul sarcinii și în perioada de lactație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *