Actualitate

Care sunt propunerile pentru redeschiderea școlilor

Publicat: 27 apr. 2020

Inspectoratul școlar al Municipiului București a prezentat deja ministerului Educației mai multe măsuri de întoarcere a copiilor la școală. Potrivit acestui document, toți elevii ar trebui să învețe în sălile de clasă prin rotație și nu mai mult de 15 în același timp.

”Documentul despre care vorbim este o colectare a părerilor din rețea, preluate de la director, din rețeaua școlară, adunate de Inspectorat și trimise mai departe ministerului, spre a fi bază de discuții pentru măsurile ce vor fi luate ulterior ca urmare a sitației în care ne aflăm”, a declarat Roxana Cercel, purtător de cuvând al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Cât despre modul cum se vor desfășura cursurile în condițiile în care efectivul unei clase este, în general, de peste 25 de elevi, reprezentantul Inspectoratului a declarat că nu există încă, o procedură.

”Nu putem vorbi despre o procedură exactă a situației în care copiii vor reveni la școală în acest fel. Așa cum scrie în document, se propune ca copiii în anii terminali să revină într-o primă etapă, iar ceilalți într-o nouă etapă, fiecare câte două săptămâni, iar copiii ar veni în două ture, pe un orar nou, regândit”.

Adauga un comentariu