International

Carl Weathers, care a jucat rolul lui Apollo Creed în primele patru filme „Rocky”, alături de Sylvester Stallone, a murit

Publicat: 02 feb. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Carl Weathers care a jucat rolul lui Apollo Creed în primele patru filme Rocky alături de Sylvester Stallone a murit
Carl Weathers, care a jucat rolul lui Apollo Creed în primele patru filme „Rocky”, alături de Sylvester Stallone, a murit

Carl Weathers, care a jucat rolul lui Apollo Creed în primele patru filme „Rocky”, alături de Sylvester Stallone, a murit joi, a confirmat managerul său Matt Luber pentru Variety. Avea 76 de ani.

Weathers a jucat și în filmul „Predator” din 1987 și a avut un rol memorabil în „Happy Gilmore” al lui Adam Sandler. A fost nominalizat la premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun actor invitat într-un serial dramă pentru munca sa în seria „Star Wars” „The Mandalorian”.

El a dat vocea lui Combat Carl în „Toy Story 4” și a jucat o versiune fictivă a lui într-un rol recurent din „Arrested Development”. Printre alte credite ale sale se numără serialele TV „Street Justice”, „Colony”, „The Shield”, „Chicago Justice” și „Brothers” și filmele „Close Encounters of the Third Kind”, „Death Hunt” și „The Comebacks”. .”

Weathers și-a reluat pentru scurt timp rolul din „Little Nicky” și a dat vocea unui personaj din comedia animată de Hanukkah a lui Sandler

După ce a lucrat cu Sandler la comedia de golf din 1996 „Happy Gilmore”, Weathers și-a reluat pentru scurt timp rolul din „Little Nicky” și a dat vocea unui personaj din comedia animată de Hanukkah a lui Sandler „Eight Crazy Nights”.

După perioada sa în fotbalul profesionist, Weathers s-a orientat mai serios către actorie, obținând roluri mici în filmele de blaxploitation ale lui Arthur Marks „Bucktown” și „Friday Foster”, precum și în seriale TV, inclusiv „Good Times”, „Kung Fu”, „Cannon”. ” și „Starsky și Hutch”.

În „Predator”, Weathers a jucat rolul colonelului Al Dillon alături de Arnold Schwarzenegger, care a devenit guvernatorul Californiei, și Jesse Ventura, care a devenit guvernatorul Minnesota. În 1988, Weathers a găzduit „Saturday Night Live” și, mulți ani mai târziu, s-a întors la spectacolul de sketch live pentru un segment de falsificare în care anunță că candidează pentru o funcție politică pe motiv că era „tipul negru din „Predator”

A câștigat prima sa nominalizare la Emmy în 2021

Când Stallone i-a cerut lui Weathers permisiunea de a folosi imagini din filmele anterioare „Rocky” pentru cel de-al șaselea film din franciză, „Rocky Balboa” din 2006, Weathers a refuzat și a făcut lobby pentru un rol real în film, în ciuda faptului că personajul său, Apollo Creed, a murit în „Rocky IV”. Stallone a spus nu și a angajat un actor asemănător pentru a filma secvențe de lupte flashback. Perechea s-a împăcat, iar Weathers i-a permis mai târziu lui Stallone să-și folosească asemănarea în seria de continuare „Creed”, în care Michael B. Jordan îl joacă pe fiul lui Apollo Creed.

În cariera sa ulterioară, Weathers a obținut roluri mai mici în procedurile TV și a regizat și episoade din ele. El a câștigat prima sa nominalizare la Emmy în 2021 pentru seria Disney+ „The Mandalorian”, în care l-a jucat pe Greef Karga în nouă episoade în trei sezoane. Weathers a urcat pe scaunul regizorului pentru episoadele 12 și 20 din spinoff-ul „Războiul Stelelor”.

Weathers i-au supraviețuit fosta lui soție, Mary Ann, și cei doi fii ai lor.

Comentarii
Adauga un comentariu