Actualitate

Carmen Avram, reacţie dură la prestaţia lui Klaus Iohannis de la Bruxelles: România – linişte

Publicat: 19 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Carmen Avram reacţie dură la prestaţia lui Klaus Iohannis de la Bruxelles România - linişte
Carmen Avram, reacţie dură la prestaţia lui Klaus Iohannis de la Bruxelles

Carmen Avram are o reacţie dură la prestaţia lui Klaus Iohannis de la Bruxelles. Fosta jurnalista explica faptul că România nu va primi mare lucru şi asta se datorează şi prestaţiei jalnice pe care preşedintele ţării a avut-o la Bruxelles.

Carmen Avram, reacţie dură la prestaţia lui Klaus Iohannis de la Bruxelles

Fosta jurnalistă, actual europarlamentar, Carmen Avram explica faptul că prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis a lăsat de dorit. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, europarlamentarul critica îl critica pe Klaus Iohannis şi arată faptul că, în urma negocierilor, România nu va primi mare lucru din partea Uniunii Europene.

”De 24 de ore, urmăresc declarațiile șefilor de stat și de guvern aflați la Bruxelles, ca să negocieze dur pentru patria lor. România – liniște. Habar nu avem ce solicită președintele în privința modului în care se vor împărți banii. Ce părere are despre condițiile stricte pe care le cer alți președinți în privința alocării miliardelor (stat de drept, investiții pentru mediu, metode de creditare etc).

Toți sunt vocali. Toți țin cu dinții de cerințele și nevoile lor. Atât de dur, încât prima zi s-a terminat fără absolut niciun rezultat. Un jurnalist spunea că liderii au venit la Bruxelles hotărâți să se întoarcă acasă cu „geantă plină de cadouri” pentru poporul lor. Noi, se pare, avem o gentuță modestă, pe măsura pretențiilor noastre. O să luăm ce ni se dă, fie că ni se potrivește, fie că nu. Dar ne vom lăuda cu ce am obținut de parcă ne-am fi dat viața pentru asta. Merry Christmas, România!”, scrie Carmen Avram.

Klaus Iohannis a afirmat că negocierile au fost un eşec

Preşedintele le-a explicat jurnaliştilor faptul că negocierile de la Bruxelles au fost un eşec pentru ca în două zile nu s-a ajuns la niciun acord referitor la exerciţiul financiar şi pe fondurile de revigorare şi relansare economică:

”Iată că, după două zile şi două nopţi de negocieri, din păcate încă nu s-a putut ajunge la un acord pe viitorul exerciţiu financiar şi pe fondurile de revigorare, relansare economică. Vestea bună din toată negocierea, după părerea mea, este că toată lumea îşi doreşte să ajungem la un acord. Dar de acolo până la acordul propriu-zis se pare că mai este mult de negociat. Sunt teme foarte complicate, ca să se înţeleagă de ce nu s-a ajuns încă la un acord.

Unii doresc o abordare mai lejeră, mai bazată pe abordări naţionale, alţii îşi doresc un control foarte strict din partea Consiliului său din partea Comisiei, deci problemele sunt complicate. Pe de altă parte, pentru acordarea acestor fonduri, foarte multe state membre solicită o legătură strânsă cu verificarea statului de drept, care iarăşi este o temă care a dus la multe discuţii. Ca şi o notă, pentru România statul de drept nu este o problemă şi nu ne opunem unei legături, fiindcă, din fericire, în România tema statului de drept a fost rezolvată în sens pozitiv prin referendumul de anul trecut şi prin schimbările politice care s-au făcut, deci, iată, la acest capitol stăm bine.”

Liderii Uniunii Europene dezbat, la Bruxelles, relansarea economică

Începând de vineri, 17 iulie 2020, la Bruxelles se desfăşoară o întâlnire între şefii statelor membre ale Uniunii Europene. Dezbaterea are ca scop principal relansarea economiei. În cadrul dezbaterii, liderii Uniunii Europene vorbesc despre un plan economic post-coronavirus. Conform celor din PNL, România ar trebui să primească, drept ajutor, nu mai puţin de 33 de miliarde de euro. Suma care este dată ca fiind sigură de către liberali, este în mod real doar o propunere la nivel european.

Adauga un comentariu