National

Carmen Bejan a dat în judecată penitenciarul Gherla. Ce a deranjat-o pe „studenta criminală”

Publicat: 28 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Carmen Bejan a dat în judecată penitenciarul Gherla. Ce a deranjat-o pe studenta criminală
Carmen Bejan, dată în judecată de penitenciarul Gherla

Carmen Bejan a dat în judecată penitenciarul Gherla. Studenta criminală din Timişoara a fost condamnată la 20 de ani de închisoare după ce a ucis un bărbat.

Carmen Şatran, fostă Bejan, alias „studenta criminală”, a fost transferată din Penitenciarul Arad în Penitenciarul Gherla, departe de soțul care o vizita periodic și de mormântul copilașului lor. De ce a ales această schimbare, doar ea știe. Cert este, însă, că pușcăria Gherla n-a fost tocmai pușcăria la care visa criminala, așa că deținuta s-a apucat, imediat, să-i dea în judecată pe reprezentanții penitenciarului, acuzând faptul că nu are condiții decente de detenție.

Carmen Șatran a şocat o ţară întreagă în 2009, pe când era studentă la Medicină, după ce a omorât un bărbat ce o ameninţase cu violul. A fost condamnată la 20 de ani de detenţie, în anul 2011, pentru fapta pe care a săvârşit-o alături de iubitul ei. Carmen a fost încarcerată la penitenciarul Arad, unde s-a măritat cu Claudiu Șatran, un deținut condamnat pentru trafic de droguri și eliberat condiționat în 2013.

Carmen Bejan a dat în judecată penitenciarul Gherla

Aflată în închisoare, Carmen şi-a făcut un obicei de a da în judecată penitenciarul în care era închisă. În anul 2018 a pierdut la Judecătoria Arad procesul intentat penitenciarului din localitate.

De curând, studentă criminală de la Timișoara a ajuns parte dintr-un proces cu penitenciarul Gherla, semn că mai nou acolo își execută pedeapsa. La următorul termen, cel de pe 21 septembrie, penitenciarul apare în rolul ”contestatorului”, în timp ce Carmen este ”intimat” în speța respectivă.

Carmen Bejan, studentă criminală de la Medicină, a câştigat 400 de zile de libertate în 2019. Carmen Șatran a câştigat 400 de zile de libertate prin legea recursului compensatoriu.

Până în prezent, Carmen Satran, dar şi Sergiu Florea, complicele ei, au executat deja jumătate din pedeapsa de 20 de ani de închisoare primită pentru oribilă crimă comisă în iulie 2009 într-un cămin al Universităţii de Medicină din Timişoara. Victima celor doi studenţi a fost Trifu Schroth, un bărbat din Timişoara care ar fi plătit pentru a întreţine relaţii sexuale cu studentă de la Medicină.

Cum a avut loc teribilă crima

Totul s-a întâmplat pe 31 iulie 2009, în jurul orei 16.00, atunci când Trifu Schroth a mers la căminul Facultăţii de Medicină, unde s-a întâlnit cu Carmen Bejan. Procurorii au arătat că mobilul crimei ar fi fost refuzul fetei de a întreţine şi relaţii sexuale orale cu bărbatul. Astfel, după ce au început să se certe, studentă a luat un spray lacrimogen pe care i l-a pulverizat bărbatului în faţă.

Ţipetele fetei au fost auzite de Sergiu Florea, prietenul fetei, care se afla pe hol. Acesta a intrat în cameră şi s-a năpustit cu pumnii asupra bărbatului. Trifu Schroth a fost lovit până când şi-a pierdut cunoştinţa, moment în care Carmen Bejan a luat un cuţit şi l-a înjunghiat de trei ori în inimă. Au urmat moment demne de un film de groază în care cei doi studenţi au pus la cale un plan de a scăpa de cadavru.

Astfel, au decis să tranşeze cadavrul, să îl bage într-o valiză şi să meargă într-o pădure pentru a-i da foc. Ei au fost văzuţi de un paznic al căminului în timp ce transportau cadavrul în valiză şi ulterior au fost prinşi de Poliţie. În anul 2011, ei au fost condamnaţi definitiv la câte 20 de ani de închisoare.

Adauga un comentariu