Local

Carmen Dorobăț, trage un semnal de alarmă şi spune că 80% dintre pacienţii cu COVID-19 internați la Terapiile Intensive ar putea muri

Publicat: 19 oct. 2021
Prof. dr. Carmen Dorobăț, fostul manager al Spital de Boli Infecțioase Iași
Prof. dr. Carmen Dorobăț, susține că există premisa ca 80% dintre pacienții internați la ATI să moară

Carmen Dorobăț, medic la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași transmite un semnal de alarmă. Aceasta susţine faptul că cifrele sunt înspăimântătoare şi că sunt calcule care arată că aproximativ 80% dintre pacienţii internaţi la Terapie Intensivă ar putea muri.

Declaraţiile vin în contextul în care ziua de miercuri a înregistrat un record al deceselor şi al infectărilor în România.

80% dintre pacienţii de la Terapie Intensivă ar putea muri, susţine prof. dr. Carmen Dorobăț

Într-o intervenţie la un post de televiziune, prof. dr. Carmen Dorobăț susţine că cifrele legate de decesele cauzate de COVID-19 sunt de-a dreptul înspăimântătoare. De altfel, rata de deces din Terapiile Intensive din România ar putea ajunge la 80%

„Cifra este de-a dreptul înspăimântătoare (n.r. bilanțul zilnic al morților de COVID-19), chiar și pentru noi care suntem obișnuiți cu dinamica acestei boli. Dacă ar fi să fim extrem de realiști, este urmarea faptului că în terapiile intensive numărul este extrem de mare, iar proporția de decese pe astfel de pacienți, care sunt deosebit de grav, poate ajunge și până la 80%. În continuare ne așteptăm ca numărul de decese să fie mare, având în vedere că avem 1.700 de pacienți în terapie intensivă.”, a declarat Carmen Dorobăț pentru Antena 3.

Nu trebuie exluse decesele persoanelor tinere mai ales că evoluţia bolii este deosebit de rapidă

Pe de altă parte, prof. dr. Carmen Dorobăț susţine că de la decese nu trebuiesc excluse şi persoanele tinere pentru că în actuala situaţie se observă faptul că evoluţia bolii este deosebit de rapidă:

„Trebuie să calculăm cam până în 80% din cei aflați în AŢI. Astfel de pacienți în terapie intensivă, care au astfel de disfuncții de organ multiple, așa cum am văzut că se întâmplă, în special pe organismul trecut de 60 de ani și care are comorbidități, dar nu sunt excluse categoric nici persoanele tinere, pentru că am văzut că au fost decese la persoanele tinere, cu evoluția deosebit de rapidă a acestei boli.

99% dintre pacienții internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași sunt nevaccinați

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu atrage atenţia asupra numărului mare de persoane nevaccinate care ajung să se interneze în unităţile medicale. De exemplu, în unitatea pe care o conduce, aproximativ 99% dintre persoanele internate sunt nevaccinate:

„În continuare, populația nu dorește să se vaccineze, nu respectă măsurile de prevenție. În sarcina Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași, conform protocolului pe care l-am semnat, ceea ce am propus, și anume ca spitalul de la Lețcani să fie operaționalizat împreună cu ceilalți decidenți de pe planul local și național s-a concretizat”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Tot într-o intervenţie, specialistul Octavian Jurma menţiona faptul că în doar 2 săptămâni numărul de decese în România ar putea ajunge la 10.000, ceea ce înseamnă că am putea avea aproximativ 1 milion de romani infectaţi în această perioadă:

Vom continua la acest nivel stratosferic încă cel puțin 2 săptămâni. 1 milion de români se vor îmbolnăvi în următoarele 2 săptămâni dintre care vom depista doar 200.000. 10.000 de români vor fi uciși de COVID-19 în următoarele 2 săptămâni dintre care vom depista doar 5.000. Nu vă arăt aceste cifre ca să vă îngrozesc, ci ca să vă trezesc”, a estimat Octavian Jurma .

 
Comentarii
  • ce vrajeala in declaratii….99% sunt dintre cei nevaccinati . Dar pe spagara asta nu ai cum sa o crezi asa trebuie sa zica….mai bine ai da dovada de corectitudine si ai invata macar acum, ca ai o varsta, sa spui si tu adevarul. Spune adevarul despre cati bonavi aveti vaccinati cu ambele doze….ipocritilor. Mai scoateti si medicamente pe piata sa se trateze lumea, ca sa nu va mai sufoce pe voi la ATI, ca ii asteptati ca paine calda la spital.

  • Anonimule, esti un cretin…lasa vrajeala si mars la intepat ca poate mai prinzi o bucata de viata buna. Sau macar fa ne dracu la toti o placere si nu mai iesi din casa, colcaie prostia pe tine si ii molipsesti si pe altii…..

  • Asta nu trebuia sa stea cu capul plecat si gura inchisa? Are condamnare definitiva de 3 ani pentru luare de mita, dar ea e cu ciocul mare pe la Antena 3 si alte haznale! Cum naiba sa mai ai incredere in ceva in tara asta, cand toti puscariasii defileaza, formeaza chipurile opinii si fac legi in tara asta?

Adauga un comentariu