Culinar

Cartofi franțuzești rețetă. Crema preparatelor din cartofi, cu o crustă luxuriantă de cașcaval

Publicat: 06 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cartofi franțuzești rețetă. Crema preparatelor din cartofi cu o crustă luxuriantă de cașcaval
Este remarcabil cum atât de puține ingrediente pot crea un gust atât de complex

Cunoscuți și sub numele de cartofi Dauphinoise, această rețetă de cartofi franțuzești este făcută din straturi de cartofi tăiați subțire, smântână, unt și brânză și cu câteva fire de cimbru proaspăt. Toate grupurile alimentare esențiale sunt prezente. Este remarcabil cum atât de puține ingrediente pot crea un gust atât de complex. Dar realitatea este că este destul de greu să greșești când sunt implicați cartofii, smântâna, untul și brânza.

Trucuri pentru o rețetă de cartofi franțuzești delicioasă

Acesta este genul de mâncare cu cartofi în care vrem ca aceștia să se descompună și să devină moi și pufoși sub crusta aurie din cașcaval, așa că trebuie să ne asigurăm că folosim cartofi bogați în amidon. Cartofii care sunt ca ceara, adică cei care își păstrează forma atunci când îi gătești, sunt cei utilizați în salatele de cartofi și, dacă sunt folosiți în această rețetă atunci straturile se vor separa și te vei alege cu felii subțiri de cartofi împrăștiate în toate direcțiile.

Feliile de cartofi tăiate subțire sunt așezate în straturi cu un amestec din smântână, unt, usturoi și presărați cu cimbru și cașcaval deasupra fiecărui strat. Deși ar putea părea o sarcină dificilă să tai subțire 1 kg de cartofi, iti vei intra rapid în ritm! Până la al treilea cartof, vei tăia ca un profesionist!

Ingredientele de care ai nevoie pentru 10 porții sunt 1 1/2 cană smântână cu un procent mare de grăsime, 2 căței de usturoi tocați mărunt, 30g / 2 linguri unt nesărat, topit, 1.25 kg de cartofi amidonoși, 1 linguriță de sare, 1/4 linguriță piper, 2 1/2 căni cașcaval proaspăt ras (gruyere, cheddar, havarti), 2 lingurițe frunze de cimbru proaspăt (opțional, dar foarte recomandat).

Procesul de preparare cu care nu poți da greș

  1. Puneți untul, smântâna și usturoiul într-un recipient. Amestecați până la omogenizare.
  2. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  3. Curățați cartofii și tăiați-i subțire de 3 mm.
  4. Așezați 1/3 din cartofi într-o tavă de copt, apoi turnați peste 1/3 din amestecul de smântână, și presărați cu 1/3 din sarea, piperul și cimbru. Presărați cu 3 sferturi din cantitatea de cașcaval.
  5. Repetați pentru al doilea și al treilea strat, dar numai puneți cașcaval pe stratul superior (îl vom adăuga mai târziu).
  6. Acoperiți cu capac sau folie de aluminiu și coaceți timp de 1 oră și 15 minute sau până când cartofii din mijloc sunt moi (folosiți un cuțit pentru a testa).
  7. Acoperiți cu cașcaval și introduceți din nou în cuptor. Îndepărtați folia, adăugați cașcaval deasupra și introduceți din nou tava în cuptor pentru încă 10-15 minute până se formează bule și o crustă aurie. Lăsați să se răcească timp de 5 minute înainte de servire.

Această rețetă de cartofi franțuzești poate fi pregătită în avans fară probleme. Cea mai bună modalitate pentru a face asta este să păstrați aproximativ 1/2 cană din amestecul de smântână. Coaceți acoperit cu folie, apoi lăsați să se răcească. Turnați smântână rezervată, adăugați brânza, și acoperiți cu folie de plastic. Refrigerați. Scoateți din frigider cu 1 oră înainte, încălziți-o acoperită cu folie într-un cuptor la 180 de grade Celsius timp de 20-30 de minute sau până se încălzește, apoi scoateți folia și coaceți până când crusta devine aurie. Pentru a grăbi lucrurile, puteți folosi cuptorul cu microunde și apoi le puteți pune în cuptor (acest preparat este dens, așa că durează destul de mult să se încălzească în cuptor, depinde de adâncimea tăvii de copt folosită).

Adauga un comentariu