Actualitate

Casa Albă și Joe Biden, președintele SUA critică raportul emis de OMS referitor la apariţia pandemiei de COVID-19

Publicat: 31 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Casa Albă și Joe Biden președintele SUA critică raportul emis de OMS referitor la apariţia pandemiei de COVID-19
Joe Biden, președintele SUA este acuzat de marxism și comunism de către peste 100 de generali și amirali din armata SUA

Președintele Washington (CNN), Joe Biden, crede că americanii „merită informații mai bune” despre originea Covid-19 și pași suplimentari din partea comunității globale, a declarat marți secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, după publicarea unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății care spunea că pandemia este foarte probabil să fi început cu transmiterea de la un animal la altul și apoi la oameni.

Aceasta a declarat că președintele consideră că americanii, de la medicii care au luptat împotriva pandemiei dar și rudele celor care şi-au pierdut viaţa în lupta cu virusul ar merita să fie mult mai informaţi în legătură cu originile pandemiei.

Joe Biden consideră că raportul OMS este necorespunzător

Prin secretarul de presă de la Casa Albă, Joe Biden a transmis un mesaj de ultimă oră legat de raportul făcut de Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) referitor la modul în care a pornit pandemia de COVID-19 din China. Aceasta consideră că cei care au fost implicaţi în lupta cu boala, de la medici până la rudele celor decedaţi merită un răspuns mai bun şi o transparentă mai mare:

„Cred că el crede că poporul american, comunitatea globală, experții medicali, medicii – toți oamenii care au lucrat pentru a salva vieți, familiile care și-au pierdut cei dragi – toți merită o transparență mai mare”, a spus Psaki reporteri la un briefing de la Casa Albă.

Ea a vorbit la scurt timp după ce SUA și alte 12 țări au lansat o declarație comună ridicând întrebări cu privire la raportul OMS și solicitând evaluări independente și pe deplin transparente, iar Uniunea Europeană a solicitat un acces mai bun pentru cercetători și investigații suplimentare.

Sute de milioane de oameni au fost infectaţi şi milioane au decedat ca urmare a infectării cu COVID-19

Autoritățile din 219 de țări și teritorii au raportat aproximativ 127,9 milioane de cazuri Covid-19 și 2,8 milioane de decese de când China a raportat primele cazuri către OMS în decembrie 2019. Peste 30 de milioane de americani s-au îmbolnăvit și peste 550.000 au murit, potrivit Johns Universitatea Hopkins.

„Merită informații mai bune”, a spus Psaki despre americani. „Merită măsuri luate de comunitatea globală pentru a asigura acest lucru”. Ea a criticat China pentru lipsa sa de transparență și a cerut Beijingului să furnizeze date și răspunsuri comunității globale.

OMS a publicat 4 scenarii legat de începerea pandemiei de COVID-19

Raportul OMS de 120 de pagini , publicat marți, spune că un scenariu în care virusul s-a răspândit printr-o gazdă intermediară de animale, posibil un animal sălbatic capturat și apoi crescut la o fermă, este „foarte probabil”. Ancheta nu a constatat ce alt animal a fost infectat de un liliac – considerat cea mai probabilă sursă originală a virusului – și apoi ar fi putut să-l transmită unui om.

Un alt scenariu posibil-probabil este transmiterea directă de la unul dintre animalele despre care se știe că poartă un coronavirus similar, cum ar fi un liliac sau un pangolin.

Alte două scenarii au fost considerate improbabile. Raportul spune că introducerea prin produse alimentare reci este o „cale posibilă”, iar introducerea printr-un incident de laborator a fost considerată a fi „o cale extrem de puțin probabilă”.

Nu există dovezi care să susțină teoria laboratorului, iar directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat marți că echipa OMS a concluzionat că este „ipoteza cel mai puțin probabilă”.

Adauga un comentariu