Actualitate

Casa în care a copilărit Adriana Iliescu a ajuns în paragină. Cea mai bătrână mamă din România a locuit într-o casă boierească

Publicat: 21 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Casa în care a copilărit Adriana Iliescu a ajuns în paragină. Cea mai bătrână mamă din România a locuit într-o casă boierească
Adriana Iliescu a locuit în copilărie într-un conac boieresc din centrul Craiovei

Casa în care a copilărit Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, a devenit o umbră din ceea ce era altădată. Mama Elizei a locuit o bună parte din copilărie într-o casă boierească situată în centrul Craiovei. Adriana Iliescu a părăsit locuința părintească atunci când a plecat la studii, iar după mai mulți ani a vândut-o.

Cea mai bătrână mamă din România, Adriana Iliescu, s-a născut şi a crescut la Craiova. Însă mare parte a copilăriei a petrecut-o în casa bunicilor din Bălceștii de Vâlcea, după care s-a mutat la părinţii ei care deţineau o casă boierească în centrul Craiovei. În prezent, aceasta locuiește împreună cu fiica ei într-un apartament din Capitală.

Casa în care a copilărit Adriana Iliescu a ajuns în paragină

Locuinţa impozantă din centrul Craiovei ieşea din tipare, iar asta inevitabil atrăgea invidia vecinilor. Părinţii Adrianei, Aurelian şi Maria, erau intelectuali: tatăl jurist, iar mama profesoară. Locuinţa din Craiova în care a copilărit cea mai bătrână mamă din România este situată pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 80.

Adriana Iliescu a părăsit casa părintească în 1956, când a plecat la studii în Capitală. În casă au rămas părinţii, iar după decesul acestora casa a fost vândută. În prezent, conacul boieresc nu este prea îngrijit, semn că este nelocuit.

Tencuiala e veche, culorile s-au pierdut din cauza ploilor și a ninsorilor, geamurile sunt şi ele vechi, iar acoperișul nu este nici el într-o stare prea bună, potrivit Fanatik.ro. Doar gardul pare nou, pe poartă existând şi un interfon cu funcție video, care, de fapt, nu funcționează. Oricum, în zonă mai sunt vecini care au cunoscut destul de bine familia Adrianei Iliescu.

Ce spun vecinii despre Adriana Iliescu

Tanti Maria Luca locuieşte în vecinătatea casei boiereşti şi a cunoscut destul de bine familia Adrianei.

„O cunosc, cum să nu? I-am cunoscut și pe părinții ei. Erau mari învățați și oameni foarte respectați aici, în Craiova. Nu am fost prieteni, dar de bună ziua, la poartă, ne-am găsit tot timpul. Adriana era frumoasă, era o fată isteață și foarte înfiptă, o olteancă veritabilă.

A plecat demult, n-am mai văzut-o decât la televizor. A avut ea soarta asta, să nu aibă noroc de copii la tinerețe, dar Dumnezeu i-a dat atunci când a considerat El”, a dezvăluit tanti Maria.

O altă vecină, tanti Elena, dezvăluie că actualii proprietari ai conacului trec rar pe-acolo. Aşa se şi explică, de altfel, starea de degradare a locuinţei.

„Au cumpărat unii aici, nu sunt rude de sânge cu Adriana și nici cu Aurel și Maria (n.r. – părinții Adrianei Iliescu). Nu prea stau, mamă, pe aici. O știu pe Adriana, dar nu mai știu nimic de ea de când era pe aici. Nu am știut nici că a făcut copil”, a povestit și tanti Elena.

Adauga un comentariu