Actualitate

Castelul lui Emanuel de Liechtenstein este păzit de poliţie după ce prinţul l-a ucis pe ursul Arthur

Publicat: 12 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Castelul lui Emanuel de Liechtenstein este păzit de poliţie după ce prinţul l-a ucis pe ursul Arthur
Polițiștii de la castelul Riegersburg păzesc locația reședință a lui Emanuel, prinț de Liechtenstein Sursă foto: libertatea.ro

Uciderea ursului Arthur de către Emanuel Liechtenstein a trimis o undă de șoc la reședința acestuia. Conform jurnaliştilor de la libertatea.ro, castelul în care acesta stă a ajuns să fie păzit de poliţişti. Cel mai probabil, oamenii legii se tem de represalii împotriva prințului.

Pe de altă parte, locuitorii micii comuni din Austria se tem de faptul că, în urma mediatizării cazului, castelul ar putea căpăta o reputație sumbră iar acest lucru s-ar traduce într-o lovitură pe piaţa turistică din regiunea care numără 4.500 de locuitori.

Castelul lui Emanuel de Liechtenstein este păzit de poliţişti

Jurnaliştii de la libertatea.ro s-au deplasat la faţa locului, la reşedinţa prinţului Emanuel de Liechtenstein, cel care a împuşcat ursul Arthur, cel mai mare urs din România şi probabil cel mai mare din Europa. Castelul este, în aceste momente, păzit de oamenii legii din Austria. O maşină a poliţiei păzeşte constant intrarea în fortăreaţa construită în secolul XII pe un fost con vulcanic.

Poliţiştii au declarat faptul că situaţia în preajma Castelului, în localitatea Riegersburg, este una tensionată. Situaţia este generată de dezvăluirile din presa din România.

„Situaţia e foarte tensionată la noi, probabil ştiţi despre cazul cu ursul din România. Le-am ucis ursul şi s-au supărat foarte tare. Nu vrem să se întâmple atacuri în castel sau să apară pe internet lucruri urâte despre Riegersburg. Lumea se teme”, a explicat unul dintre agenţi pentru reporteri

Unii localnici condamnă faptele prinţului Emanuel

Unul dintre localnicii din localitatea Riegersburg, Austria, se arată revoltaţi de ceea ce a făcut prinţul Emanuel. De exemplu, un patron de restaurant care este vegetarian condamnă uciderea ursului brun:

„Oamenii au început să vină aici pentru privelişte, gastronomie, vinuri, brânzeturi. E păcat că se răsfrânge acest caz asupra noastră. Eu, unul, sunt vegetarian, detest vânătoarea şi vânătorii. Nu ştiam că poţi plăti să omorî animale. E o aroganţă a oamenilor cu bani, ne arată că-şi permit mai multe decât oamenii obişnuiţi”, le spune reporterilor Libertatea patronul unui restaurant din localitate.

Primarul Manfred Reisenhofer este revoltat și e de problema generată de prinț

Într-un punct de vedere transmis jurnaliştilor, primarul localităţii Riegersburg, Manfred Reisenhofer, este revoltat de faptul că, în pandemia localitatea a pierdut 800.000 de euro, iar acum se confruntă cu o imagine terfelită de ceea ce a făcut prințul Emanuel von Liechtenstein

„Am fi vrut să se vorbească despre noi altfel, să ieşim în evidenţă cu lucrurile bune pe care le avem de oferit. În pandemie, am pierdut peste 800.000 de euro. Avem probleme mari de rezolvat, nu ne mai trebuia încă una”, a declarat edilul.

De la ce a pornit întreg conflictul uciderii ursului Arthur

În presa locală a apărut, acum o perioadă, informaţia precum că prinţul Emanuel von Liechtenstein a venit în România obţinând acordul de a vâna un urs. Totuşi, se pare că prinţul a împuşcat ursul greşit. În acest fel, ursul Arthur, un urs de aur, fiind cel mai mare de acest fel din România şi probabil din Europa, a fost vânat de prinț. La acea dată, sociologul Alina Pippidi Mungiu a declarat că este inuman ce s-a întâmplat dar faptul că prințul a obţinut o permisie de 5 zile, fără a sta în carantină, arată legăturile familiei la cel mai înalt nivel în statul român.

În altă ordine de idei, legăturile pe care familia prinţului Emanuel Liechtenstein le are cu România sunt puternice. Tatăl prinţului l-a premiat pe Klaus Iohannis într-o ceremonie care a avut loc la Cotroceni.

Adauga un comentariu