Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Castraveti, bicarbonat de sodiu si albus de ou: 3 masti pentru puncte negre
Castraveti, bicarbonat de sodiu si albus de ou: 3 masti pentru puncte negre

Castraveti, bicarbonat de sodiu si albus de ou: 3 masti pentru puncte negre

12 apr. 2021, 17:34,
BZI.ro, în Sanatate

Numite și comedoane, punctele negre sunt localizate cel mai adesea pe zona T a feței, frunte-nas-bărbie, unde pielea este cea mai grasă. Aspectul lor se datorează porilor pielii care se dilată. Porii permit pielii să respire, să evacueze sebumul și să regleze temperatura corpului atunci când transpirați. Dar când sunt prea dilatati, impuritățile și reziduurile de machiaj ajung să ii înfunde, creând ulterior acnee sau puncte negre.

Desigur, soluția este să ai o igienă impecabilă, să cureți pielea de aceste impurități, mai ales atunci când ai pielea grasă. Dar acest lucru nu este suficient: este, de asemenea, necesar să curatați porii pentru a avea o piele netedă și un ten uniform. Cu toate acestea, uneori apar și puncte negre: acest lucru se poate datora unui dezechilibru hormonal.

Înainte de a prepara masti anti-puncte negre, faceți-vă timp pentru a vă pregăti pielea apelând la o baie de aburi. Căldura aburilor va deschide porii și va face pielea mai suplă, tratamentele vor fi apoi mai eficiente. Înclinați-vă fața peste un recipient umplut cu apă fierbinte și acoperiți-vă capul cu un prosop, timp de 5 minute.

Castraveti, bicarbonat de sodiu si albus de ou: 3 masti pentru puncte negre

Cremă hidratantă cu castraveți

Cu toții avem în vedere imaginea feliilor de castravete așezate pe toată fața. Acest lucru nu este deloc incongruent, deoarece castravetele hidratează epiderma ca nici o altă legumă. Dar, mai degrabă decât aplicarea inelelor care nu rămân la locul lor, este mai bine să amestecați pulpa pentru a extrage sucul. Apoi înmuiați o minge de bumbac în ea și treceți-o peste față pentru a o curăța.

Scrub cu bicarbonat de sodiu

Amestecând puțin bicarbonat de sodiu fin cu apă minerală, obții o pastă exfoliantă cu care vei masa ușor zonele cu puncte negre ale feței. Apoi clătiți pielea cu apă călduță. Această soluție cu bicarbonat va curata porii, va elimina pielea moartă și va regla producția de sebum. Acest scrub de casă se poate face o dată pe săptămână.

Mască cu albus de ou

Bateți un albuș de ou până devine rigid, fără ca acesta să devină prea ferm. Aplicați jumătate din preparat pe zonele afectate de puncte negre. Așezați un șervețel de hartie pe față și acoperiți-l cu un al doilea strat de masca. Lasă această mască de casă să actioneze timp de aproximativ 15 minute. Când este complet uscată, eliminați-o și clătiți bine.

Când faceți o mască, clătirea trebuie făcută cu apă călduță pentru a elimina toate reziduurile. Apoi, puteți aplica un tonic sau apă florală, cum ar fi apa de trandafiri, pe față.

Puteți adăuga suc de lămâie în albușul de ou pentru proprietățile sale de purificare.

Recomandare: atunci când vă creați propriile rețete pentru produse cosmetice, în general căutați să utilizați produse naturale și sănătoase. De aceea este mai bine să folosiți ingrediente organice, indiferent dacă este vorba de legume, argilă sau uleiuri esențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *