Actualitate

Cât au scos din buzunare niște turiști pentru o cină în Mamaia. Când le-a venit nota au rămas fără replică

Publicat: 09 iul. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Cât au scos din buzunare niște turiști pentru o cină în Mamaia. Când le-a venit nota au rămas fără replică
O mulțime de turiști încep să își dea seama că stațiunile din România au devenit extrem de costisitoare, mai ales dacă pleacă să se distreze alături de familie

Câțiva turiști de pe litoralul românesc au publicat o fotografie cu nota de plată pe care au avut-o de achitat în momentul în care au luat masa la un restaurant de pe plajă. Postarea a stârnit o mulțime de controverse în mediul online.

Deoarece este sezonul concediilor, din ce în ce mai mulți români își petrec timpul pe litoralul românesc, asta în cazul în care nu au optat pentru o vacanță în afara granițelor țării. Nota de plată pe care niște turiști au fost nevoiți să o achite recent, a cauzat multe discuții în mediul online, după ce oamenii și-au dat seama că din ce în ce mai multe persoane tind să risipească sume uriașe pentru câteva zile de distracție la mare.

Nota de plată a unor turiști i-a lăsat pe toți cu gura căscată

O mulțime de turiști încep să își dea seama că stațiunile din România au devenit extrem de costisitoare, mai ales dacă pleacă să se distreze alături de familie. Un utilizator de pe Facebook a postat recent o fotografie cu nota de plată pe care a fost nevoit să o achite după o masă la un restaurant din Mamaia. Deși toți se plâng de prețurile mari, în continuare există o cerere imensă pentru șezlonguri, locuri de parcare și camere în hoteluri de 5 stele.

„De ce moare HoReCa din România. În Delta bate vântul, pe litoral abia găsești un șezlong ocupat, iar la zona de cearșafuri în loc de 100 de inși mai sunt 20. Jumătate dintre cârciumile de fițe s-au închis în orașele mari. Când ceri 100 de lei parcare pe zi pentru o mașină care nu valorează mai mult de 5000 de lei, 10 euro pe un fel de mâncare care constă în niște cartofi congelați prăjiți și o bucată de carne aruncată pe un grătar și pe un șezlong chiria pe zi mai mult decât costă să ți-l iei de nou, meriți să fii în moarte clinică.

Noroc cu aia care mai merg la Mamaia să spargă câteva sute de euro pe weekend, pentru că asta a mai rămas din litoralul românesc, o destinație de weekend. Natural, când nu te adaptezi, și persiști în prostie și mizerie, mori.
Așa că țărână ușoară, HoReCa litoral 2022 și-apoi!”, se arată în postarea de pe Facebook care a strâns o mulțime de comentarii.

Reacțiile românilor nu au întârziat să apară

După ce au văzut că un turist a fost dispus să achite o notă de 1246 de lei pentru o masă în oraș, mai mulți utilizatori de pe Facebook nu s-au putut abține și au început să comenteze pe larg decizia acestuia. Majoritatea dintre ei susțin că nu înțeleg de ce oamenii tind să comande preparate culinare scumpe și că cheltuiască sume uriașe de bani atunci când nu este cazul.

Unul dintre utilizatori susține că asemenea nesăbuințe îi încurajează pe proprietari să crească în continuare prețurile și să transforme un sejur pe care în mod normal oricine ar trebui să și-l permită, într-un sejur destinat doar persoanelor cu foarte mulți bani.

„Cu prețul ăsta, un om inteligent mănâncă o lună acasă”, „Din păcate așa este. Lăcomia și prostia se plătesc”, „Avioanele abia răzbesc să ducă românii în vacanță în străinătate. De ce? Pentru că acasă este nemeritat de scump”, au fost doar câteva dintre comentariile utilizatorilor de Facebook.

Comentarii
  • Pt Anonim- nu statul e de vina cu voucher-ele, n-are legatura. Problema e ca in momentul in care intrii intr-un restaurant/terasa pe litoral si vezi afisate adausuri comerciale de 600-800%, iesi si pleaca, nu te plangi dupa. Asa este HORECA isi merita soarta, oamenii acestia ce au localuri in zona sau care concesioneaza/inchiriaza trebuie sa constientizeze ca nu pot pleca acasa dupa un sezon cu un TESLA. Faliment scrie pe ei daca nu vor face un comert adaptat la nivele de trai al romanilor si nu vor reinvesti in modernizare si educarea personalului. Nu poti face treaba cu elevi si studenti in probe si nici sa fii bogat peste noapte.

Adauga un comentariu