Actualitate

Cât costă un test COVID la privat? Afacerile companiilor medicale prospera în această perioadă

Publicat: 15 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât costă un test COVID la privat Afacerile companiilor medicale prospera în această perioadă
Cât costă un test COVID la privat

Cât costă un test COVID la privat, o afacere a companiilor medicale care prospera în această perioadă. În această perioadă de pandemie, unităţile medicale, laboratoarele private au început să efectueze teste la cerere pentru detectarea COVID-19. Tot mai multe persoane apelează la serviciile private, mai ales pentru că mai multe state, printre care şi Grecia, le cer turiştilor efectuarea unor teste în ţara de provenienţa.

Cât costă un test COVID la privat, iată intervalul de preţuri

Conform specialiştilor din domeniu, testul COVID-19 poate fi făcut la cerere în tot mai multe unităţi medicale private. Totuşi, pentru a face acest test, romanii trebuie să scoată din buzunare sume destul de considerabile. În această idee, un test făcut la un spital privat poate ajunte şi la suma de 350 de lei. Pentru a face testul trebuie să vă programaţi din timp pentru că multe dintre clinici sunt luate cu asalt de cererile tot mai mare. Recolarea pentru testul PCR durează între 5 şi 10 minute.

După ce aţi recolatat, apariţia rezultatelor poate dura şi până la 48 de ore. Rezultatul îl veţi primi sub forma unui raport medical care este valid la intrarea în toate ţările care au trecut România pe lista galbenă a ţărilor. Foarte important de menţionat est efaptul că dacă doriţi că raportul să fie scris în engleză trebuie să solicitaţi acest lucru. Nu veți primi reduceri dacă veniți cu familia sau prietenii. În România se fac circa 14.000 de teste pe zi. Nu există date despre câte se fac la privat şi câte la stat. Dacă s-ar face toate la privat, operatorii de servicii medicale ar avea vânzări de peste 30 milioane de euro într-o lună.

„Bucureşti, bun. Două trei zile lucrătoare va dura eliberarea rezultatului, să ştiţi. Din câte văd, cam în toate punctele de recoltare pentru COVID am avea câte cinci locuri . Există vreo reducere dacă venim în grup şi ne testăm toţi? Nu, nu ,nu. Preţul este acelaşi, pentru toţi o să fie la fel.”, afirma un reprezentant al unei unităţi medicale private

„Cu patru ore înainte pauză alimentară, fără apă, fără igienă orală, fără a mesteca gumă. Vă prezentaţi acolo, vă este recoltată proba, dacă doriţi în limba engleză trebuie să precizaţi în momentul recoltării, având rezultatele într-un interval de 24-48 de ore”, spune reprezentantul unei a treia clinici.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi efectuează teste COVID contra cost! Iată cât costă

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi efectuează teste COVID-19 contra cost. Începând de luni, 13 iulie 2020, la Spitalul de Boli Infecţioase e vor efectua teste COVID-19. Acestea vor fi puse la dispoziţia oricărei persoane care doreşte să se testeze.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi efectuează teste COVID contra cost

Conform declaraţiilor făcute de prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, unitatea spitalicească va dispune de luni, 13 iulie 2020, la cerere, de efectuarea unor teste COVID-19. Conform aceluiaşi manager, testul va costa 290 de lei iar rezultatele vor veni în 24 de ore de la data la care au fost făcute.

” De astăzi, la Spitalul de Boli Infectioaase se pot face teste PCR pentru COVID-19, la cerere. Preţul este de 290 de lei per test făcut şi rezultatul va veni într-un interval de 24 de ore de la efectuarea acestua. În prezent avem locuri în spital dar şi la Terapia Intensivă. Pentru suspecţi există uneori probleme, dar nu au fost cazuri de pacienţi pozitivi la infectarea cu COVID-19 care să refuze internarea, până în prezent. Aşteptam noile măsuri legislative. ”a menţionat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, prof. dr. Carmen Dorobăț.

Adauga un comentariu