Informații utile

Cât de periculos este, de fapt, cuptorul cu microunde. Abia acum s-a aflat adevărul

Publicat: 20 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cât de periculos este de fapt cuptorul cu microunde. Abia acum s-a aflat adevărul
Cuptoarele cu microunde sunt aparate comune în bucătăriile moderne

Cuptoarele cu microunde sunt aparate comune în bucătăriile moderne și, deși sunt în general sigure pentru utilizare, există câteva preocupări și precauții pe care trebuie să le avem în vedere.

Ce sunt microundele din cuptorul cu microunde

Cuptoarele cu microunde folosesc radiații electromagnetice de înaltă frecvență pentru a încălzi alimentele.

Radiațiile cu microunde sunt neionizante, ceea ce înseamnă că nu au suficientă energie pentru a modifica structura atomică a substanțelor sau pentru a cauza mutații în ADN, spre deosebire de radiațiile ionizante (cum ar fi razele X).

Cuptoarele cu microunde sunt proiectate cu ecrane metalice care împiedică radiațiile să scape din aparat. Ușa cuptorului cu microunde are un mecanism de siguranță care oprește generarea de microunde dacă ușa este deschisă. Alimentele încălzite în cuptorul cu microunde pot deveni foarte fierbinți și pot provoca arsuri. Mâncarea încălzită neuniform poate avea zone extrem de fierbinți. Aburul produs în timpul încălzirii poate provoca arsuri dacă nu ești atent când deschizi recipientele.

Unele alimente și lichide pot exploda în timpul încălzirii rapide. Este important să folosești capace speciale pentru microunde și să înțepi sau să deschizi recipientele înainte de a le încălzi.

Nu este benefic să îl folosim des

Ca orice metodă de gătit, folosirea microundelor poate afecta valoarea nutritivă a alimentelor. Cu toate acestea, gătitul la microunde este, în general, mai rapid și poate păstra mai multe vitamine și nutrienți comparativ cu alte metode de gătit care implică expunere prelungită la căldură.

Pentru a preveni diferite efecte negative, verifică periodic ușa și sigiliile pentru a te asigura că sunt intacte și funcționează corect, utilizează doar recipiente și capace etichetate ca fiind sigure pentru microunde. Evită recipientele din metal sau cele care conțin metal, Amestecă alimentele și acoperă-le cu capace speciale pentru microunde pentru a asigura încălzirea uniformă și pentru a preveni explozia lichidelor.

Lichidele pot supraîncălzi și pot exploda în cuptor cu microunde. Evită încălzirea lor pentru perioade lungi și lasă-le să se răcească puțin înainte de a le manipula. Respectă instrucțiunile de utilizare și întreținere ale cuptorului cu microunde pentru a asigura funcționarea corectă și sigură.

Comentarii
Adauga un comentariu