International

Cât de utilă a fost „imunitatea de turmă“ din Suedia

Publicat: 22 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât de utilă a fost imunitatea de turmă din Suedia

Suedia a comunicat faptul că în ciuda adoptării unor măsuri mai relaxate de combatere a coronavirusului, doar 7,3% dintre oamenii din Stockholm au dezvoltat anticorpii necesari pentru combaterea bolii până la sfârşitul lunii aprilie.

Cifra, pe care autoritatea suedeză de sănătate publică a confirmat-o la CNN, este aproximativ similară cu alte ţări care au date şi cu mult sub 70-90% necesare pentru a crea „imunitatea efectivelor” într-o populaţie.

Suedia a adoptat o strategie foarte diferită pentru a stopa răspândirea coronavirusului în alte ţări, impunând doar restricţii foarte uşoare asupra vieţii de zi cu zi.

Epidemiologul principal al Suediei, Anders Tegnell, a declarat că numărul a fost „puţin mai mic” decât se aştepta „dar nu remarcabil de scăzut, poate unul sau câteva procente”.

„Se potriveşte destul de bine cu modelele pe care le avem”, a adăugat el, la o conferinţă de presă la Stockholm.

Studiul realizat de Agenţia de Sănătate Publică din Suedia îşi propune să determine imunitatea potenţială a efectivelor în populaţie, pe baza a 1.118 de teste efectuate într-o săptăm’nă. Acesta îşi propune să efectueze acelaşi număr de teste la fiecare şapte zile într-o perioadă de opt săptăm’ni. Rezultatele din alte regiuni vor fi lansate ulterior, a declarat un purtător de cuv’nt al Autorităţii de Sănătate Publică.

Adauga un comentariu