Sanatate

Cât durează efectul Xanax. În cât timp medicamentul este eliminat total din organism

Publicat: 10 oct. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Cât durează efectul Xanax. În cât timp medicamentul este eliminat total din organism
Xanax ajută la calmarea nervilor și induce un sentiment de relaxare

Tot mai multe persoane sunt interesate să afle cât durează efectul Xanax.  Xanax, este un medicament conceput pentru a trata tulburările de anxietate și panică. Xanax aparține unei clase de medicamente cunoscute sub numele de benzodiazepine. Este considerat un sedativ ușor.

Xanax ajută la calmarea nervilor și induce un sentiment de relaxare. Cu toate acestea, nu se poate abuza de el în doze mari, deoarece poate duce la dependență. Din acest motiv, este clasificat ca substanță controlată. Dacă luați Xanax pentru prima dată, este posibil să vă întrebați cât timp vor dura efectele în corpul dumneavoastră, factorii care pot afecta cât timp Xanax rămâne în corpul dumneavoastră și ce trebuie să faceți dacă decideți să încetați să îl luați.

mai multe pastile xanax
O modalitate de a afla cât timp persistă un medicament în organism este de a măsura timpul de înjumătățire al acestuia

Cât durează efectul Xanax? Timpul de înjumătățire

Xanax se administrează pe cale orală și este ușor de absorbit în sânge. Ar trebui să începeți să simțiți efectele Xanax în decurs de o oră. În acest timp, medicamentul atinge concentrațiile maxime în sânge.  Persoanele care iau Xanax dezvoltă adesea o toleranță. Poate dura mai mult timp până când aceste persoane vor simți efectele sedative ale Xanax.

O modalitate de a afla cât timp persistă un medicament în organism este de a măsura timpul de înjumătățire al acestuia. Timpul de înjumătățire necesită timp pentru a elimina jumătate din medicament din organism.

Xanax are un timp de înjumătățire mediu de aproximativ 11 ore la adulții sănătoși. Cu alte cuvinte, o persoană sănătoasă medie are nevoie de 11 ore pentru a elimina jumătate din doza de Xanax. Cu toate acestea, este important să rețineți că fiecare persoană metabolizează medicamentul în mod diferit, astfel încât timpul de înjumătățire va varia de la o persoană la alta. Studiile au arătat că timpul de înjumătățire al Xanax variază între 6,3 și 26,9 ore, în funcție de individ.

mai multe pastile xanax in palma unei persoane
Xanax are un timp de înjumătățire mediu de aproximativ 11 ore la adulții sănătoși

Factorii care afectează durata efectelor Xanax

Sunt necesare mai multe zile pentru eliminarea completă a medicamentului. Pentru majoritatea oamenilor, Xanax va fi eliminat complet din organism în două până la patru zile. Dar veți înceta să „simțiți” efectele sedative ale Xanax înainte ca medicamentul să dispară complet din organism. Prin urmare, vi se poate prescrie Xanax de până la trei ori pe zi.

O serie de factori pot afecta timpul necesar pentru ca Xanax să fie eliminat din organism. Printre acestea se numără anxietate, masa corporală, metabolismul, funcția hepatică și de cât timp luați Xanax. Este bine să știi că nu există nicio diferență în ceea ce privește timpul mediu de înjumătățire prin eliminare între bărbați și femei.

mai multe pastile xanax in palma unei persoane
Sunt necesare mai multe zile pentru eliminarea completă a medicamentului

Timpul de înjumătățire al Xanax este mai lung la persoanele în vârstă. Studiile au arătat un timp de înjumătățire mediu de 16,3 ore la persoanele în vârstă sănătoase, comparativ cu un timp de înjumătățire mediu de aproximativ 11 ore la adulții tineri și sănătoși.

Poate fi dificil pentru persoanele obeze ca organismul să descompună Xanax. Timpul de înjumătățire al Xanax la persoanele obeze este mai mare decât media. Acesta s-a deplasat între 9,9 și 40,4 ore, cu o medie de 21,8 ore.

Atunci când te întrebi cât durează efectul Xanax trebuie să știi că studiile au arătat că timpul de înjumătățire al Xanax este crescut cu 25 la asiatici în comparație cu europenii. De asemenea, o rată metabolică bazală mai mare poate scurta timpul necesar pentru ca Xanax să fie excretat din organism. Persoanele care fac exerciții fizice în mod regulat sau care au un metabolism mai rapid pot excreta Xanax mai repede decât persoanele cu un stil de viață sedentar.

mai multe pastile xanax in palma unei persoane
Xanax se administrează pe cale orală și este ușor de absorbit în sânge
Comentarii
  • Deși este considerat un sedativ ușor al cărui efect durează câteva ore din cauza eliminării totala din corp dacă iei într-o seara o pastila din cauze medicale sau altele (sa dormi sau sa combați o stare anxioasa) te mai urci la volan peste o săptămână ca să fi sigur ca nu iese la drugtest. Atenție!! O singura pastilă. Vi se pare normal sa fi băgat în aceiași oală cu cei care trag pe nas sau își baga în vena???? Legi de tot rahatul

  • Deși este considerat un sedativ ușor al cărui efect durează doar câteva ore, din cauza eliminării totala în 5-7 zile din corp dacă iei într-o seara o pastila din cauze medicale sau altele (sa dormi sau sa combați o stare anxioasa) te mai urci la volan peste o săptămână ca să fi sigur ca nu iese la drugtest. Atenție!! O singura pastilă. Vi se pare normal sa fi băgat în aceiași oală cu cei care trag pe nas sau își baga în vena???? Legi de tot rahatul

Adauga un comentariu