Diete si regimuri

Cât timp se poate trăi fără măncare

Publicat: 21 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât timp se poate trăi fără măncare
Cât se poate trăi fără mancare

Cât se poate trăi fără mancare. Mâncarea este de obicei o plăcere. Dar este, de asemenea, o condiție sine qua non pentru supraviețuirea noastră. Indiferent de lipsa noastră de voință – sau de lăcomia noastră – care ne împinge uneori un pic prea des spre frigider, cât timp poate corpul nostru să reziste cu adevărat fără mâncare?

Cât se poate trăi fără mancare. A merge, a vorbi, a lucra sau a te juca. Pentru a trăi simplu, corpul nostru are nevoie de energie. Proteine, carbohidrați și grăsimi găsite în alimentele pe care le consumăm. Teoria este că există o așa-numită regulă a trei reguli conform căreia se poate trăi 30 de zile fără să se mănânce, în timp ce nu se poate trăi mai mult de trei zile fără să bea. Și nici mai mult de trei minute fără a respira!

Un studiu realizat de un grup de medici între 2003 și 2004 a arătat că un adult mediu ar putea rezista până la 80 de zile fără să mănânce. Atâta timp cât continui, în paralel, să bei apă. Iar durata postului ar putea fi chiar prelungită pentru persoanele obeze. Până la o sută de zile. Acești oameni au într-adevăr rezerve de pornire mai mari.

Cât se poate trăi fără mancare

Când încetăm să mâncăm, corpul nostru își folosește rezervele. La doar câteva ore după ultima masă, începe să se simtă lipsa carbohidraților – apă și sare -. Corpul nostru apoi pompează, timp de aproximativ 72 de ore, în rezervele sale de zaharuri. Și pierdem în greutate vizibil.

Până la sfârșitul primelor două săptămâni, corpul nostru își folosește apoi rezervele de grăsime și mușchii. Punctele slabe încep să se simtă. Drept urmare, ritmul nostru cardiac scade și tensiunea arterială scade.

Atunci corpul nostru va trebui să sape în depozitele noastre de proteine. Cu alte cuvinte, vom începe să ne degradăm țesuturile. Ca urmare apar dureri de cap, dificultăți de concentrare, dureri musculare etc. Dupa 30 până la 50% din proteine pierdute, se înregistrează complicații și mai severe și devine dificil să supraviețuim.

Adauga un comentariu