Sport

Cât timp petrece Radu Drăgușin, fotbalistul lui Juventus, în sala de forță. „Ascultă toate sfaturile pe care le primește”

Publicat: 23 ian. 2021
Radu Drăgușin, fundașul lui Juventus
Radu Drăgușin, fotbalistul lui Juventus petrece cel puțin o oră și jumătate, două ore la sala de forță, pe zi

Radu Drăgușin (18 ani) este fotbalistul român despre care se vorbește din ce în ce mai mult, iar tatăl fundașului de la Juventus, Dan Drăgușin, a vorbit despre evoluțiile fiului său.
Dan Drăgușin, fost voleibalist important al României, a vorbit ieri, la emisiunea Liga Digi Sport, moderată de Dan Filoti, despre felul în care fiul său face pașii firești în carieră la o formație precum Juventus Torino.
Părintele internaționalului de tineret spune că Radu petrece foarte mult timp în sala de forță. Radu provine dintr-o familie de sportivi. Svetlana Drăgușin, mama sa, e fostă jucătoare importantă în naționala României de baschet.

Dan Drăgușin: „Radu stă cel puțin o oră și jumătate, două ore la sală, pe zi”

„Este primul lui trofeu la un nivel foarte înalt, a fost foarte emoționant. Este o mare mândrie ca acești oameni (n.r.- veteranii de la Juventus), care sunt niște legende vii în fotbalul mondial, să vorbească de copilul meu. Nu pot decât să fiu mândru de Radu, cu amendamentul că mai are mult de muncit. Nu-și dorește decât să fie în poziția de titular și să câștige 100% un trofeu. Este un lucru extraordinar pentru un copil să se simtă ca într-o familie când intră într-un asemenea grup.

La Juventus e mai mult decât o familie. El a ajuns la acest nivel și datorită acestui profesionalism de la Juventus. Eu sunt plăcut impresionat de tot ce i se întâmplă lui Radu acolo. Radu stă cel puțin o oră și jumătate, două ore la sală, pe zi. Eu sunt convins că el ascultă toate sfaturile pe care le primește. Când crești între asemenea legende ale fotbalului mondial, n-ai cum să nu evoluezi. Primești lecții în fiecare zi, toate fac parte din rețeta care l-au adus pe Radu aici”, a declarat Dan Drăgușin.

Transformarea lui Radu Drăgușin. Cum a ajuns să joace în prima echipă a lui Juventus, alături de Cristiano Ronaldo

Drăgușin a ajuns la Torino în vara anului 2018, iar acum a devenit deja o figură obișnuită în anturajul echipei de seniori. Andrea Pirlo l-a mutat încă de la începutul sezonului la antrenamentele primei echipe. Care este secretul internaționalului român de tineret?

După ce a semnat cu Juventus, Drăgușin s-a lovit rapid de modul în care italienii pregătesc jucătorii. Chiar dacă începutul a fost mai dificil, Drăgușin a reușit să evolueze într-un mod remarcabil în primul său an petrecut în Italia. În 12 luni, românul a pus 5 kg de masă musculară, a crescut până la 1.92 și s-a călit în cele 20 de meciuri jucate pentru echipa U17 a clubului.
La finalul sezonului 2018/2019, Radu Drăgușin a fost premiat drept unul dintre jucătorii de top ai Centrului de Juniori Juventus!

„Chiar și prin comportamentul față de ceilalți colegi, atat în timpul orelor de italiană, cât și la alte cursuri, dă dovadă de educație și colegialitate, fiind un adevărat exemplu”, spuneau cei de la Juventus, despre Drăgușin, în 2019.

Până să debuteze pentru echipa mare a lui Juventus, Radu Drăgușin a evoluat pe rând la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor.

Adauga un comentariu