Stiri si curiozitati

Cât trăiește un iepure: Cum poți să-i prelungești viața animăluțului tău de companie

Publicat: 08 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât trăiește un iepure Cum poți să-i prelungești viața animăluțului tău de companie
Cercetătorii spun că dacă iepurele va crește în libertate va trăi mai mult

Iepurii au devenit printre cele mai preferate animale de companie. Atunci când oamenii aleg ca animal de companie un astfel de animăluț trebuie să știe cât trăiește un iepure. Unii cercetători spun că aceste animale au o longevitate aproximativă la fel cu cea a câinilor și pisicilor.

De cele mai multe ori, speranța de viață la iepuri este asemeni cu cea a câinilor, fiind importantă rasa, mediul în care acesta crește și se dezvoltă, hrana și condițiile de igienă. Există unele rase de iepuri care trăiesc doar 5-7 ani, însă sunt care ajung și la 13 ani. Pentru a reuși să-i lungești cât mai mult viața unui iepure este bine să nu-l ții într-o cușcă. Cercetătorii spun că dacă iepurele va crește în libertate va trăi mai mult.

doi iepuri albi
Iepurii nu sunt foarte greu de îngrijit

Cât trăiește un iepure: Mâncare recomandată pentru a-i crește speranța de viață

Din moment ce ai un iepure drept animal de companie îți dorești ca acesta să trăiască cât mai mult. Astăzi, există multe rase de iepuri, fiind foarte dificil de spus care dintre acestea au o speranță de viață mai mare. Cu toate acestea, specialiștii spun că rasele de iepuri mai mari sunt mai bolnăvicioase și mai repede mor, pe când cele de talie mai mică au o speranță de viață mai mare.

Iepurii nu sunt foarte greu de îngrijit, astfel existând mai multe modalități pentru ai prelungi viața. Pentru a reuși să-l ai cât mai mult timp alături de tine este important să-i acorzi o atenție sporită. Unul dintre cei mai importanți factori la care trebuie să fii atent este mâncarea iepurelui. De asemenea, pentru a reuși să-ți cunoști mai bine animăluțul de companie este bine să știi legenda iepurelui de Paște.

un iepure afara
Pentru a reuși să crești longevitatea iepurelui este important să alegi un țarc sau o cușcă destul de mare

Dieta cea mai sigură pentru iepurele tău trebuie să fie compusă din fân. De asemenea, este bine să știi că granulele din comerț nu reprezintă o hrană de bază, fiind doar complimentară celei de bază. Astfel, fânul rămâne a fi hrana esențială a iepurilor, furnizând cantitățile necesare de fibre, fără de care sistemul digestiv s-ar bloca. De asemenea, aceste fibre sunt benefice pentru a elimina părul înghițit, dezvoltarea unei flore bacteriene intestinale benefice și pentru o digestie perfectă. Plus la toate, fânul este bun și pentru dinți, astfel încât iepurele nedorind să mai roadă și altceva, precum mobila sau alte lucruri din casă. De asemenea, pentru a afla mai multe detalii interesante despre animăluțul tău de companie poți să cauți care este legătura dintre iepure și Paște.

Salata verde sau alte tipuri de salate, precum frunzele de păpădie, trifoi verde, iarbă proaspătă, busuioc, pătrunjel verde oferită în cantități importante îi poate prelungi viața iepurelui. De asemenea, este bine ca verdețurile să fie spălate și uscate înainte de a fi puse în cușcă. Este foarte important să culegi iarba și frunzele de păpădie din locuri curate, necontaminate cu chimicale.

un iepure in iarba
Dieta cea mai sigură pentru iepurele tău trebuie să fie compusă din fân

Metode pentru a crește longevitatea iepurelui

Pentru a reuși să crești longevitatea iepurelui este important să alegi un țarc sau o cușcă destul de mare pentru animăluțul tău de companie. Din moment ce aceasta este suficient de mare îi oferi iepurelui să-și divizeze locurile de dormit, mâncat, ascuns, jucat și făcut nevoile.

Pentru ai crește speranța de viață a iepurilor trebuie să mergi cu regularitate la veterinar. Astăzi, medicii veterinari s-au specializat foarte bine în îngrijirea animăluțelor. Astfel, a devenit tot mai imperativ să-ți duci iepurele la control, îndeosebi dacă acesta este deja în vârstă. De asemenea, o metodă care mărește speranța de viață este sterilizarea, reducând riscul de cancer mamar și uterin, la femele.

De asemenea, stimularea mentală și dezvoltarea a mai multor stări de spirit precum afecțiunea, agresivitatea, gelozia, furia, desfătarea și frica poate adăuga câțiva ani la cât trăiește un iepure. Este bine să te joci cu iepurele tău, deoarece chiar dacă aceștia par cuminți și liniștiți, iepurii sunt foarte energici și le place să se joace.

un iepure gri pe fan
Există unele rase de iepuri care trăiesc doar 5-7 ani, însă sunt care ajung și la 13 ani
Adauga un comentariu