Prima pagină » Actualitate » Cât va costa întreținerea la bloc. Sumele de bani pe care le vor plăti românii în această iarnă
Cât va costa întreținerea la bloc. Sumele de bani pe care le vor plăti românii în această iarnă

Cât va costa întreținerea la bloc. Sumele de bani pe care le vor plăti românii în această iarnă

18 sept. 2022, 20:20,
în Actualitate

A mai rămas foarte puțin până când sezonul rece își va intra în totalitate în drepturi așa că tot mai mulți români se întreabă cât va costa întreținerea la bloc și ce sume de bani vor fi nevoiți să plătească în această iarnă. Dacă ani buni gigacaolria a costat 137 de lei fără TVA, acum, în București, a ajuns la prețul de 330 de lei, fără TVA.

Prețurile tot mai mari din ultima perioadă dau bătăi de cap românilor și tot mai multe persoane se întreabă cât va costa întreținerea la bloc și ce sume de bani vor fi nevoiți să scoată din buzunar în această iarnă. Consiliul General al Municipiului București a votat, la sfârșitul iernii trecute, creșterea prețului local de facturare a energiei termice livrate prin sistemul de termoficare. Așa se face că după 11 ani în care gigacalora a costat 137 de lei fără TVA, a ajuns acum la prețul de 330 de lei, fără TVA, în Capitală.

Potricit economica.net, două persoane care locuiesc într-un apartament de două camere și consumă 0,56 GCal pentru încălzire și 0,14 GCal pentru apa caldă, în luna ianuarie, vor plăti pentru energia termică 242 de lei.

Costurile cresc pentru un apartament de trei camere. Astfel, trei persoane care consumă 0,67 GCal pentru încălzire și 0,21 GCal pentru apa caldă vor avea de plată 305 lei.

Pentru un apartament de patru camere costurile ajung până la 388 de lei.

În cazul unei garsoniere, prețurile sunt mult mai mici. O persoană consumă 0,39 GCal pentru încălzire și 0,07 GCal pentru apa caldă astfel că, va plăti pentru energia termică o sumă de 160 de lei.

CET-urile Elcen din București care produc energia termică pe care Termoenergetica o distribuie în București, potrivit ultimelor reglementări, plătesc gazele la un preț plafonat. În ceea ce privește gazul, acesta ar urma să fie exlclusiv cel din producția internă, cumpărat de Elcen la un preț de 150 de lei/MWh, mult sub prețul de piață.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`